Afbeelding
Ingezonden brief

‘Tijdelijke bewoning misschien een idee?’

Ingezonden 610 keer gelezen

Bent u ook Waddinxvener en ingeschreven als woningzoekende? Er is hier - net als overal in het land - een groot tekort aan huurwoningen. Dat er dus niet direct een woning voor me is, begrijp ik heel goed. Maar reageren op een woning als je 40+ bent, valt helemáál niet mee. 

De woningen die worden aangeboden zijn negen van de tien keer bedoeld voor jongeren tot 30 jaar. Daar val ik dus buiten, net als de doelgroep van 55 plussers en gezinnen. Zelfs als dak- of thuisloze kom je niet in aanmerking voor urgentie. 

Dan ligt 29 september jl. Hart van Holland  op de mat van mijn postadres. ‘Verbazing in de raad over lange leegstand van huurwoningen’, lees ik. Maar Woonpartners, voor een nieuwe vloer of aanpassingen hoeft een woning toch geen maanden  leeg te staan? 

Misschien is tijdelijke bewoning een optie? Zoals in Gouda een gigantisch kantoorpand al negen jaar leegstaat, dat is toch schandalig? Volgens de gemeente Waddinxveen en Woonpartners moeten we maar creatief zijn, als  er om een oplossing wordt gevraagd. 

Ik hoop dat organisaties zoals die van jullie een beetje creativiteit tonen, voor schrijnende gevallen,  zoals ik er één ben en waarschijnlijk nog heel veel andere mensen.

  • A. Benders


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam.
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven,
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.