Hondenpoep versus vuurwerk. (foto: pixabay)
Hondenpoep versus vuurwerk. (foto: pixabay)
Ingezonden brief

Hondenpoep versus vuurwerk

Ingezonden 465 keer gelezen

Wat voor overlast bezorgt hondenpoep en wat voor overlast bezorgt vuurwerk, dat wil ik eens op een rijtje zetten. Dan spreek ik nog niet van het zwerfafval dat je overal tegenkomt.

Hondenpoep: als je in hondenpoep stapt zijn jouw schoenen besmeurd. Als je in hondenpoep valt, wat hopelijk niet gebeurt, moet je bijna overgeven van de stank. Lang leven de wasmachine en water. 

Dan vuurwerk:  als je in vuurwerk stapt, kan het zijn dat dit nog niet is afgegaan en kan het mogelijk alsnog afgaan. Gevolg: zware verwondingen. Mensen gooien her en der vuurwerk neer zonder rekening te houden waar of dat iemand loopt. Je kan ook enorme oorschade oplopen, door het geluid. Sommige mensen vinden het ook een uitdaging om vuurwerk te gooien naar dieren, of ze aangelijnd zijn of niet. 

Ook zijn er mensen die ervan houden om vuurwerk in portieken, garages, in poorten te gooien. Mogelijk met glasschade en/of brand tot gevolg. En dit is nog het allerminste, want hoeveel slachtoffers vallen er elk jaar door vuurwerk? Meestal onschuldige slachtoffers. 

Lang leve het nieuwe jaar, waar iedereen uit zijn dak kan gaan en anderen kunnen beschadigen. Liefst al knallen vanaf september, want de politie treedt toch niet op.

Maar hondenpoep, ho maar, dit kan toch niet?

  • Wim Adriaens


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.