Afbeelding
Ingezonden brief

‘Negen maanden overlast en geen privacy’

Ingezonden

Voor renovatie van laagbouw in de Wingerd, wat na 47 jaar best wel nodig is, hebben zo’n 30 huishoudens last van een ketenpark. Dit houdt in dat er 15 parkeerplaatsen in beslag zijn genomen door containers die ook nog op elkaar zijn gestapeld; een plan van Woonpartners, de gemeente en de aannemer.

De auto’s moeten dus elders in de Wingerd worden geparkeerd, waarvan dus alle bewoners last hebben. De 30 huishoudens moeten dus nu lopen sjouwen met boodschappen en andere spullen, wat met name voor ouderen en invalide mensen best wel een probleem is. 

Doordat de containers op elkaar gestapeld zijn en de bouwvakkers in de bovenste containers hun kantine hebben, is de mogelijkheid om bij de huizen er rondom naar binnen te kijken, wat als ongewenst wordt ervaren. 

Ik heb bij Woonpartners een verzoek ingediend voor huurcompensatie voor de 30 huishoudens, maar dit is totaal van de tafel geveegd door Woonpartners. Ik heb van 20 huishoudens een handtekening gekregen voor dit probleem, maar het is vechten tegen de bierkaai en Woonpartners doet het af met ‘dat hoort er gewoon bij’. 

Ik vind dat de 30 huishoudens veel meer overlast hebben dan de rest van de bewoners van de Wingerd tijdens deze renovatie. Waarom het ketenpark niet op het Wingerdveld is gezet snappen de bewoners niet, daar is plaats genoeg en de overlast voor de bewoners zou veel minder zijn.

  • Frank Pommerel


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.