De VVD wil dat de lokale overheid bepaalt wanneer welke vlag op het gemeentehuis wordt gehesen. Daartoe heeft de Waddinxveense raad inmiddels een motie aangenomen.
De VVD wil dat de lokale overheid bepaalt wanneer welke vlag op het gemeentehuis wordt gehesen. Daartoe heeft de Waddinxveense raad inmiddels een motie aangenomen. Foto: archief
Ingezonden brief

‘Is het niet praktischer om wokkels in regenboogkleuren te laten schilderen?’

Ingezonden

Naar aanleiding van het artikel ‘Vlaggen niet af laten hangen van organisaties’ op 7 juli jl. wil ik graag even reageren.

Bij veteranen denk je al gauw aan oorlog. De VVD in Waddinxveen denkt hierbij echter aan lhbti. Zo heeft iedereen zijn associaties bij een begrip. De VVD wil dat de lokale overheid gaat bepalen wanneer welke vlag op het gemeentehuis wordt gehesen. Daartoe moet het gemeentebestuur een agenda bijhouden van alle bijzondere gebeurtenissen en activiteiten. 

Dat de regenboogvlag dan 300 dagen per jaar zal wapperen is welhaast zeker, want elke dag weten lhbti-activisten het nieuws wel te halen. 

Een paar vragen aan de VVD: vinden de liberalen ook dat er een heterovlag moet kunnen wapperen? Zo nee, waarom niet? Moet in de agenda ook komen dat de Morgenster Vlag van in Nederland wonende naar onafhankelijkheid hunkerende Papoea’s wordt genoteerd? De VVD weet natuurlijk dat Papoea’s de bewoners zijn van het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea dat door Nederland in de steek is gelaten. 

Mogen Turkse dorpsgenoten hun vreugde om een Turkse feestdag luister bijzetten met een Turks vlagvertoon op het gemeentehuis? Hoeveel vlaggen van verschillende partijen en organisaties hebben de afgelopen tien jaar op het gemeentehuis gewapperd? Om welke partijen en organisaties ging het toen? Wordt de Feyenoordvlag gehesen als die club landskampioen is geworden? Hoeveel manuren gaat het kosten om de vlagagenda op te stellen en bij te houden?

Is het niet praktischer om heel het gemeentehuis en de wokkels in de regenboogkleuren te laten schilderen? Dan hoeft niet iedere keer die vlag te worden gehesen...

  • Gerard Brekelmans


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.