Afbeelding
Foto: pr
Ingezonden

Financiering van De Kroon

Ingezonden 192 keer gelezen

De gemeente Waddinxveen en het bestuur van Stichting De Kroon zijn in goed overleg bezig om een oplossing te vinden voor de financiële perikelen van het Cultuurhuys De Kroon. Een van de discussiepunten is het energieverbruik in het gebouw. Er is een onderzoek toegezegd, maar zoals bij veel zaken in Nederland heeft ook hier corona roet in het eten gegooid. 

De Kroon ging dicht en de groepslessen, theater- en filmvoorstellingen, muziekoptreden gingen allemaal niet door. Lokalen stonden maanden leeg en er werd natuurlijk daardoor minder energie verbruikt. Het onderzoek naar energieverbruik kon dan ook niet goed plaatsvinden. Twee gemeenteraadsleden zijn nu teleurgesteld dat er geen onderzoek is gedaan. 

Het lijkt mij logisch dat je een onderzoek doet wanneer het pand in bedrijf is en niet wanneer het voor een groot deel gesloten is. Alleen dan kun je het energieverbruik goed beoordelen. 

De wethouder had ook nog een suggestie. Misschien kunnen er meer vrijwilligers ingezet worden. Stichting De Kroon draait helemaal op die 72 vrijwilligers. Daar ontbreekt het dus niet aan. Ook bij de bibliotheek voeren veel vrijwilligers werkzaamheden uit. 

Ik denk dat de gemeente en De Kroon er alles aan moeten doen om tot een goede oplossing te komen, want een gemeente met ruim 30.000 inwoners kan niet zonder een goed draaiend cultureel centrum.

  • Bert de Rijke, vrijwilliger bij De Kroon


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.