Wie heeft dit bedacht, vraagt Hilda Visser zich af.
Wie heeft dit bedacht, vraagt Hilda Visser zich af.
Ingezonden brief

Een ‘knieval’ voor papier

Ingezonden Afvalbeleid 617 keer gelezen

Hoe verzint iemand deze nieuwe afvalbakken voor papier? Ik denk iemand die alleen maar achter een bureau zit en nog nooit een rollator of rolstoel of senioren ontmoet heeft.

Je moet op je knieën om karton kwijt te kunnen. Zie je het voor je? In de Peter Zuidlaan staat welgeteld één bak voor bewoners van zes flatgebouwen. Onder deze bewoners zijn er veel senioren die dat toch echt niet kunnen.

Als je dan toch maar het karton in de bovenste opening doet, waar je alleen maar papier in mag doen, loopt de bak snel vol. Ik ben al meerdere keren met mijn stapel karton terug naar huis gelopen omdat het niet meer past. 

Dat doet natuurlijk niet iedereen, want als je kijkt op Fixi (platform voor inwoners om meldingen openbare ruimte door te geven, red.) van de gemeente Waddinxveen staan er heel veel meldingen over dit probleem en er staat al heel snel achter: afgehandeld. Nadat ik daar weer op gereageerd had en daar geen genoegen mee nam, kreeg ik als antwoord: ‘Deze bak wordt meerdere malen per week geleegd’.

Deze foto is gemaakt op woensdag 26 mei om 10.00 uur. En dit is niet voor het eerst dat het er zo uitziet.

Dus gemeente, zorg dat er meer bakken komen en dat wij niet meer op onze knieën hoeven, want dat kunnen de meesten van ons echt niet meer.

  • Hilda Visser


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.