Afbeelding
Ingezonden brief

‘Wat wil de wethouder met Waddinxveen?’

Ingezonden

Ik wil graag reageren op het artikel in Hart van Holland van 28 april jongstleden over het feit dat de gemeente geen tijd zou hebben om verkeersklachten te analyseren en dat dit irritatie opwekt bij het CDA.

Toen ik bovenstaande las, dacht ik direct aan het notulendebat in de Tweede Kamer. Toen werd meermaals door zowel bewindslieden als Kamerleden gezegd dat de overheid veel alerter moet zijn op signalen uit de samenleving, opdat mogelijke patronen herkend kunnen worden en tijdig kan worden ingegrepen als zaken mis blijken te gaan.

Dat alles in het kader van het credo: de overheid is er voor de burger. Niet onmogelijk dat de wethouder hierover nog eens wil reflecteren, zoals dat in het jargon heet.

Dezelfde wethouder trouwens, zo was in dezelfde krant te lezen, wil toeristen naar Waddinxveen lokken. Waar moeten ze overnachten, vroeg ik me af, er is geen hotel meer. En wat zijn hier de toeristische attracties? Is het de bedoeling dat er veel campers komen rondrijden op zoek naar cultuur, geschiedenis, volksverhalen, architectuur, stadswandelingen, musea, casino, live muziek en historische graven?

Wat gaat er om in het hoofd van de wethouder nu zij denkt over toerisme? Welke balans van Waddinxveen heeft zij voor zichzelf opgemaakt en welke visie is zich in haar hoofd aan het ontwikkelen? Wat wil zij met Waddinxveen? 

Of... is dit alles een symptoom dat Waddinxveen te klein wordt voor de wethouder? Is zij toe aan een nieuwe uitdaging, een wethouderschap in een echte stad? Wil zij de grote politiek in? Wil ze haar droom waarmaken: burgemeester worden?

Hoe het ook zij, het allerbeste is haar gegund. Maar laten we ervoor waken dat persoonlijke expansiedrang wordt gebotvierd op een plaatsje dat die botviering niet aankan, en ook niet wil.

  • David Vesters


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam.
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven,
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.