Afbeelding
Ingezonden brief

‘De kromme wereld die justitie heet’

Ingezonden

Op 13 april jl. is er ingebroken in mijn auto die geparkeerd stond in de garage onder het Gouweplein in Waddinxveen. Ik was zo dom mijn tas die op de achterbank stond, niet mee te nemen. 

Gelukkig blijken er camerabeelden te zijn. Ik weet dit omdat ik zelf contact heb opgenomen met de beheerder. Wat mij echter enorm frustreert is dat volgens de politie een officier van justitie geen toestemming geeft om beelden op te vragen voor een strafbaar feit waar minder dan vier jaar straf voor staat. 

Zelf kan ik door de Wet op de Privacy de beelden niet krijgen. Degene die ik sprak bij de politie wil nog wel kijken of zij toch aan de beelden kan komen, omdat ik zeer duidelijk heb aangegeven dat dit belachelijk is. Dat men standaard zo met zaken omgaat, vind ik ronduit schandalig. Als crimineel kun je dus alles uitvreten mits de strafmaat onder de vier jaar is. 

Volgens Peter R. de Vries die ik vervolgens heb gemaild is het een groot onzinverhaal dat een OvJ hier zo mee om kan gaan. Justitie hoort er te zijn voor eerlijke burgers en geen schifting in strafmaat te maken.

  • Johan Timmermans, Waddinxveen


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.