Afbeelding
Ingezonden

‘Nepnieuws’

Ingezonden 296 keer gelezen

Elke woensdag rennen wij naar de brievenbus zodra Hart van Holland in de bus valt. Niet alleen om ons te verbazen over de schoonheid van natuurfoto’s of om alle advertenties door te nemen, maar natuurlijk ook om kennis te nemen van de ingezonden brieven van dorpsgenoten.

Zo ook afgelopen week. Martin Harskamp maakte ons erop attent om maar eens te googelen naar de daken van de bedrijven op het distributiepark A12. Zijn suggestie hebben wij onmiddellijk ter harte genomen. Inderdaad, allemaal lege daken? Och mijnheer Harskamp, stel toch niet zoveel vertrouwen in Google. Trouwens, even later kregen wij allemaal advertenties van zonnepanelen.

Ik kan de lezers verzekeren dat de heer Harskamp volledig naast de pot heeft gepiest. Nepnieuws heet dat. Op de daken Van Eosta + IQ-Paking (5697), Lidl (9600), LC Packaging (3032) en HTC (1104) liggen bij elkaar bijna 20.000 zonnepanelen. Alleen al de panelen van LC Packaging (3032 stuks) leveren stroom voor 386 huishoudens. Helaas kon ik geen antwoord krijgen op de vraag hoeveel subsidie hiervoor was verkregen.

Indien dat ook zou zijn gegeven is dat vele, zeer vele malen verstandiger dan het verstrekken van miljarden euro’s subsidie voor het plaatsen van biomassacentrales. Zonlicht kost immers niets, stoot geen CO2 of andere gevaarlijke stoffen uit en brengt de gezondheid van Waddinxveense burgers niet in gevaar.

Helaas heeft Wayland (initiatiefnemer een van de bmc’s in Waddinxveen, red.) daar geen boodschap aan. Hopelijk zullen de vergunningen worden ingetrokken en kan Waddergate in de geschiedenisboeken verdwijnen.

Trouwens, ons gemeentebestuur zou zich ook eens af moeten vragen of het niet verstandiger is om zich bezig te houden met verduurzaming, vergroening en het beschikbaar stellen van subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen voor zijn burgers, dan zich te bemoeien met de uitbreidingsplannen van de hardwerkende middenstander.

  • Wijtze Visser


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.