Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan is onzinnig, volgens deze lezer.</p>

De aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan is onzinnig, volgens deze lezer.

(Foto: archief)
Ingezonden brief

‘Verlengde Bentwoudlaan is onzinnig’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Als bewoonster van het Noordeinde wil ik graag een tegengeluid laten horen naar aanleiding van de ingezonden stukken in Hart van Holland van 17 en 24 februari. De schrijver van het eerste stuk vroeg zich af of de Verlengde Bentwoudlaan er moet komen en de schrijver van het tweede stuk was ervan overtuigd dat die weg er moet komen. Ik ben van mening dat de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan geen zin heeft.

Ik woon ruim 23 jaar aan het Noordeinde en stoor me regelmatig aan het drukke verkeer. Die drukte doet zich echter met name voor tijdens de spitsuren, dat zijn de momenten dat het automobilisten iets meer tijd kost om de weg op te kunnen. 

Maar die paar minuten langer wachten en die drukte tijdens de spitsuren wegen niet op tegen het aanleggen van een nieuwe weg door een prachtig recreatie- en natuurgebied. Het Bentwoud biedt veel mensen recreatiemogelijkheden en bovendien leven er veel bijzondere water- en roofvogels.

De coronapandemie waar we sinds vorig jaar mee te maken hebben, heeft ons leven veranderd. In plaats van op kantoor moeten we thuis werken en verder is er weinig vertier. Voor veel bewoners uit Boskoop en Waddinxveen reden om het Bentwoud te voet of per fiets te ontdekken om daar te ontspannen en tot rust te komen. 

Veel werkgevers hebben intussen aangegeven dat zij zich kunnen vinden in het structureel thuiswerken van werknemers, met als gevolg minder verkeer op de weg. Er zijn dus alternatieven! Het Groene Hart moet groen blijven.

Het is onzinnig om twee wegen parallel aan elkaar te laten lopen op een afstand van minder dan 1 km en daar een prachtig stuk natuur voor op te offeren. 

Ik vrees dat de bewoners van het Noordeinde die denken dat de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan voor een rustigere leefomgeving gaat zorgen, van een koude kermis zullen thuiskomen. Het uitzicht op het polderlandschap verdwijnt en we zullen dag en nacht, weliswaar op een iets grotere afstand, auto’s voorbij horen razen die daarmee voor een enorme luchtvervuiling zorgen.

  • Annemieke TimmerZoveel mensen, zoveel meningen

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten