Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Van der Spek gaat uitbreiden, maar Waddinxveen is er niet per se blij mee.</p>

Van der Spek gaat uitbreiden, maar Waddinxveen is er niet per se blij mee.

(Foto: archief)
Ingezonden brief

‘Schijnheiligheid bij Waddinxveense gemeente?’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Na het ingezonden stukje van Jaap Hak gelezen te hebben, was ik toch nieuwsgierig wat door de gemeente Waddinxveen, bij monde van de wethouder Martijn Kortleven, tegen de uitbreiding van tuincentrum Van der Spek was ingebracht.

Wat een hypocriet stukje, de wethouder zegt eerst: “Wij als gemeente gaan niet over concurrentie, maar hebben ook onze bedenkingen bij wat voor spullen er straks extra verkocht worden.” En dan: “We kunnen constateren dat dezelfde ‘zaken’ (klinkt netter dan ‘spullen’) ook in Waddinxveen aangeboden worden.” Dat riekt toch wel naar jaloerse concurrentie.

De Waddinxveense reactie gaat dus niet over concurrentie, nee, de gemeente gooit het over een andere boeg met: “De gemeente kijkt vooral naar de verkeersafwikkeling bij de rotondes aan de Bredeweg.”

“Wij vermoeden dat de verkeersdrukte fors zal toenemen. Dat kan ook niet anders, want het tuincentrum wordt vele malen groter en er komen enorm veel parkeerplaatsen bij.”

Schiet gemeente Waddinxveen hiermee niet in haar eigen voet en met verschrikkelijk veel ‘boter op het hoofd’? Met het alsmaar aantrekken van grote opslagmagazijnen, distributiecentra, grote bedrijven die gebouwd worden op landbouwgrond van Waddinxveen, enorme horizonvervuiling met veel verkeersdrukte van enorm grote trailers en vrachtwagens ten gevolge? En het mooie uitzicht van de omwonenden tot een uitzichtloze heeft doen veranderen? 

Daarbij komt nog de bouw van mooie (dat wel) grote huizen langs de Plasweg, en ook afschuwelijke grote industriële gebouwen op Waddinxveense landbouwgrond in de buurt van de Plasweg en de Bredeweg, met de onherroepelijke en enorme toename van verkeer? Dus waar komt nu die verkeersdruk vandaan?

Ik ken Martien van der Spek persoonlijk, hij is misschien niet zo ‘geleerd’ - hm, hm - als ambtenaren, maar kan wel van één euro kosten twee euro winst maken, en dat met betaalbare producten die kennelijk bij veel Waddinxveners in de smaak vallen.

Lukt dat de gemeente Waddinxveen ook, met z’n nieuwe winkelcentrum met nog steeds leegstaande winkelpanden? Ik betwijfel het.

  • Pieter den Hertog


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten