Restafval bij de Petteplas.
Restafval bij de Petteplas. Foto: Wim de Lange
Ingezonden brief

‘Goed bezig Promen én gemeente Waddinxveen’

Ingezonden Afvalbeleid

Na mijn eerdere opmerkingen in deze krant over restafval op de Eikenlaan, is het probleem verhuisd naar het pad langs de Petteplas.

Wekelijks rijdt de auto van Promen door Waddinxveen om afvalbakken te legen en te voorzien van een nieuwe zak. Tegelijkertijd rijdt die auto langs die plek waar opengereten restafvalzakken liggen. Is het écht veel moeite die rotzooi op te ruimen? Waarschijnlijk staat dát niet in de taakomschrijving. 

Begrijp mij goed, het gaat natuurlijk niet écht over Promen, Cyclus of de gemeente, want de échte veroorzakers zijn de mensen die moedwillig die zakken weggooien op plekken waar het níet hoort, hetgeen ook geldt voor plastic afvalzakken die veel te vroeg aan de weg staan of opgehangen worden. Al die zakken zorgen voor overlast van ratten, eenden en vogels die de zakken kapot maken op zoek naar voedsel, én het ziet er niet uit natuurlijk. 

Uiteindelijk zijn wij allemaal de dupe van dit gedrag, want de gemeente verhoogt gewoon de afvalstoffenheffing. Zet de restafvalzakken en plastic afvalzakken eens voor het gemeentehuis, dan wordt er mogelijk wel structureel gezocht naar een oplossing voor héél Waddinxveen.

  • Wim de Lange


NB: De uitwerpselen op het Toon Pillepad zijn geveegd. Nu nog wekelijks, dan is ook dát goed opgelost.