Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De aanleg van de Bentwoudlaan houdt veel Waddinxveners bezig.</p>

De aanleg van de Bentwoudlaan houdt veel Waddinxveners bezig.

Ingezonden brief

‘Antwoord op aanleg van de Bentwoudlaan: kentekengericht onderzoek’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Ik wilde even reageren op de ingezonden brief van Frans Bos, online gekomen op 23 februari. Er wordt vermeld dat de verkeersdruk in het centrum van Waddinxveen groot is. Dit zou uit diverse onderzoeken in het verleden zijn gebleken. 

Er wordt gesuggereerd dat verkeer vanuit Rotterdam richting Boskoop/Alphen door Waddinxveen rijdt. Dit is geen logische route. Je rijdt sneller via een beter berijdbare N207 en niet via een route met vele rotondes. Kijk je naar het verkeer in Waddinxveen, dan is dit vooral lokaal vrachtverkeer, dus voor de bedrijven die hier zijn gevestigd. 

Het overige verkeer betreft het forensenverkeer met de bestemming Waddinxveen en/of de werkplek buiten/binnen Waddinxveen. Door de heer Bos wordt gezegd dat men al meer dan twintig jaar bezig is met de aanleg van deze rondweg. Het doet denken aan het nieuwe centrum van Waddinxveen; dat heeft ook veertig jaar geduurd. 

Indien uit nieuw onderzoek mocht blijken dat de aanleg van de Bentwoudlaan noodzakelijk is, dan stel ik voor dat de provincie, onder wiens gezag de aanleg van deze weg wordt uitgevoerd, overleg pleegt met de gemeente Alphen. Boskoop vraagt al jaren om een rondweg om hun centrum te ontlasten waar dagelijks lange files staan, in tegenstelling tot in Waddinxveen. Dan kan een goede aansluiting worden gemaakt met die rondweg van Boskoop.

Dat er voor de aanleg van de Bentwoudlaan geen bomen gekapt hoeven te worden, is een goede zaak. Terecht is er door de akkerbouwers en omwonenden langs het Noordeinde geprotesteerd tegen deze weg. Zij stellen dat zij met vervuilde landbouwwerktuigen over deze weg moeten rijden om hun akkerbouwgebied te bereiken. Dit kan verkeersgevaarlijke situaties opleveren. 

Uit door hen uitgevoerde verkeersberekeningen zou blijken dat de weg extra verkeer gaat aantrekken. Dit zou de verkeersproblemen in de regio alleen maar verergeren. 

Mijn voorstel om een goed inzicht te krijgen in alle bewegingen, is om een kentekengericht onderzoek te houden, zodat aangetoond wordt waar deze reizigers thuishoren. Juist dan krijg je een goed beeld van de verkeersstromen en heb je antwoord op de vraag of deze Bentwoudlaan noodzakelijk is.

  • Aad Versluis
Meer berichten