Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Als het Coenecooppootje er komt, wordt de Zuidelijke Rondweg volgens het CDA overbodig.</p>

Als het Coenecooppootje er komt, wordt de Zuidelijke Rondweg volgens het CDA overbodig.

Ingezonden brief

‘Eerst volbouwen en dan zorgen dat je er moeilijk in en uit komt’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Een puik plan van het CDA om de Zuidelijke Rondweg op te doeken zoals vorige week in Hart van Holland stond. Als je de argumentatie daarvoor leest, doet dat mij denken aan zoiets als: we hebben de Jumbo toch al, laat ons daarom de Appie, Lidl en de Plus afbreken.

De clou van het CDA is misschien om de Triangelbewoners met minder autogeluid te belasten en het opblazen van de rondweg kan daaraan bijdragen. Als officiële reden wordt genoemd dat het gaat om het terugbrengen van wat groen als compensatie van al het groen dat verloren is gegaan door de nieuwbouw. Het milieu en het klimaat zullen er zienderogen van opknappen...

Het domme van het voorstel is wel dat een nuttige en belangrijke weg verdwijnt. Denk alleen al aan de aanrijroute voor hulpdiensten. En wat te denken van het ontlasten van het verkeer op de Beijerincklaan en de Dreef. Denk ook aan een alternatieve route in geval van een (verkeers)calamiteit op de Beijerincklaan of Kanaaldijk. Sowieso is het altijd belangrijk om verschillende wegen te hebben om een stad in en uit te kunnen komen.

Dom is het daarom ook om het rampzalige plan te plaatsen in de gedachte dat het verkeer in Waddinxveen teruggedrongen moet worden. Eerst flink uitbreiden en bouwen en als het vol is zeggen: nu zorgen dat je er moeilijk in en uit kunt.

  • Gerard Brekelmans
Meer berichten