Afbeelding
Foto: Pixabay
Ingezonden

Oorkappen of verhuizen

Ingezonden 261 keer gelezen

Vroeger was alles beter. Misschien wat kort door de bocht, maar dat lijkt me een aardige samenvatting van de ingezonden brief in de vorige editie van deze krant.

En voor een deel heeft de auteur, denk ik, ook wel gelijk. Vroeger hadden we geen drempels (toen hadden we alleen maar kuilen). Vroeger hadden we nooit van het begrip ‘stress’ gehoord. In 1950 deelden we dit land met 10 miljoen Nederlanders, in plaats van met 17 miljoen. 

In dat jaar telde Waddinxveen een slordige 8.500 inwoners, tegenwoordig zijn het er 30.000. Zo wordt het natuurlijk onmogelijk om iedereen te kennen, dat was vroeger beter. Hoe langer de herinnering in het hoofd zit, hoe romantischer het beeld van vroeger wordt. En hoe verder het ook van de realiteit komt te staan.

Het zal u wellicht verbazen, maar er is ook echt vooruitgang geboekt zoals vergaande mechanisatie – en misschien heeft u zelfs de uitvinding van de elektriciteit nog wel meegemaakt. Aangezien we allemaal een stuk meer werken dan vroeger, is deze efficiencyslag naast prettig ook noodzakelijk. Gemak dient de mensch, ook u beschikt ongetwijfeld over een telefoon (misschien zelfs een smartphone) en computer (of zelfs tablet).

Maar er is goed nieuws. Er is een oplossing die rust brengt in de steeds drukker wordende provincie Zuid-Holland. U kunt er niet alleen in de lente en zomer van profiteren, maar ook in de herfst, want dat is bij uitstek hét seizoen voor de door u gehekelde bladblazer. 

Vroeger was namelijk niet alles beter. De kwaliteit van de oorkappen (hadden ze die toen al?) is tegenwoordig fan-tas-tisch. En als het echt niet meer gaat, dan kunt u altijd nog overwegen om de drukte in te ruilen voor rust. 

In het pittoreske en rustige Wildervank zag ik al een prachtige woning met meer dan 100m2 woonoppervlak voor een kleine 150.000 euro. Daar zit u niet alleen heerlijk rustig, maar ook lekker uit de buurt van andere mensen en voorzieningen die geluidsoverlast kunnen veroorzaken.

Ik hoop oprecht dat u een manier vindt om om te leren gaan met al deze veranderingen waar we zo weinig invloed op hebben als eenvoudige burgers.

  • Wieger Waardenburg, Waddinxveen