Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Gezina Atzema (VVD) trok zich terug als kandidaat-wethouder. Haar partij neemt nu deel in de oppositie.</p>

Gezina Atzema (VVD) trok zich terug als kandidaat-wethouder. Haar partij neemt nu deel in de oppositie.

(Foto: archief)
Ingezonden Val van college

Crisis in het college van B en W

  •   keer gelezen   Ingezonden

Een oude bekende PvdA-formateur smeed na de verkiezingen een nieuw progressief college. Dit college, bekend van onder andere biomassacentrales, koopzondagen, rotondes, een te kleine school zonder gymzaal en het megalomane Sleutelkwartier staat onder leiding van een SGP-burgemeester én wordt vanaf dag één met argusogen gevolgd door de traditioneel christelijke partijen in ons dorp. 

Dit nieuwe college wordt verlaten door een overspannen PvdA-wethouder, die vreemd genoeg wordt opgevolgd door de voormalige oude bekende PvdA-formateur van dit college. Er ontstaat wéér een nieuwe situatie als deze wethouder c.q. formateur opstapt met moddergegooi over de nog zittende ‘incapabele collega-wethouders’, waardoor het volledige college opstapt. 

De verliezende oppositiepartijen PCW en CDA zien nú hun kans weer schoon en proberen een pact te sluiten onder het mom van een ‘zakencollege’, met het liefst twee extra partijen die mee willen doen. Dit lukt wonderbaarlijk snel met WeWa, maar dan zijn er nog maar drie wethouders, dus er wordt naarstig gezocht naar nog één afvallige partij uit het voormalige progressieve gevallen college. Misschien iets voor de oude bekende PvdA-formateur/wethouder? 

Hoewel... Het nieuw te vormen college zal toch wel een les hebben geleerd uit deze bestuurlijke soap, die uiteindelijk alleen maar verliezers kent? Het vertrouwen, met name in elkaar, is natuurlijk geschaad en het is nog maar de vraag of deze partijen met uiteenlopende agenda’s elkaar gaan vinden én de rit gaan uitzitten. 

Al met al kost deze bestuurlijke crisis natuurlijk alléén maar véél tijd en geld, die beter gestoken had kunnen worden in grote maatschappelijke zaken zoals de tekorten in de jeugdzorg en Wmo, de geestelijke gezondheidszorg en (sociale) woningbouw. 

Dus mijn advies aan het college is: ga aan de slag, los de problemen op en zorg ervoor dat de burger niet de rekening betaalt van uw falen.

  • W.d.L. (volledige naam bekend bij de redactie)
Meer berichten