Opa's, oma's, vaders en moeders van Waddinxveen: gegroet
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: I. Masselink

Opa's, oma's, vaders en moeders van Waddinxveen: gegroet

  •   keer gelezen   Ingezonden

Waddinxveen - Bij opa's, oma's, vaders, moeders, andere ouderen en soms óók kinderen kunnen we nu even niet op bezoek. Ze met een groet in Hart van Holland een hart onder de riem steken, kan wél. Verpakt in maximaal vijftig woorden mailden lezers na een oproep op Facebook hun boodschap aan de redactie en geven hun dierbaren zo iets om op terug te vallen of naar uit te kijken.

Lieve opa & oma Smith: Verrassing! Lieve groetjes en een dikke knuffel van Hella, Rob, Annouschka, Selle, Natascha, Viktor, Bruce, Dieske, Lucia, Walter, Fréderique, Michel, Brianna, Daan, Dik, Marjolein, Pien, Pim, Margreet, Patrick, Brent, Fenna, Martin, Natasja, Stella, Nico en Leonie.

Lieve opa en oma Kersbergen: Dat wij jullie nu niet kunnen bezoeken vinden we super jammer. Opa, ik hoop dat Céline weer snel boodschappen kan doen met u. Het is verdrietig dat wij maar zeker ook opa nu niet naar oma in Souburgh kan. Kusjes van ons: Yannick, Judith, Céline.

Lieve cliënten van Vierstroom Verpleeg Thuis: Met dit berichtje wil ik u een hart onder de riem steken in deze eenzame tijd. Mijn collega’s en ik zullen bij u blijven komen en maken graag een praatje met u of drinken met u een kopje koffie. Warme groet, Angelique Dekelver-Sleeuwenhoek.

Lieve (ouwe) oma: Helaas kunnen we niet met de familie uw 89ste verjaardag vieren. Toch willen we het niet ongemerkt voorbij laten gaan en feliciteren we u op deze bijzondere manier. Na deze gekke periode gaan we snel weer lekker lasagne met u eten. Liefs, Michael, Moniek, Lesley, Jayden en Finn.

Lieve opa en oma: Wij kunnen nu niet op bezoek komen, maar wij denken aan jullie. Gelukkig kunnen we nog appen en bellen en zetten we met liefde de boodschappen voor de deur. Liefs, Ilse, Evi en Nina.

Hoi oma en (schoon)moeder: Wij willen je in deze rotte tijd even een steuntje in de rug geven. Hou je taai, en dan zien we elkaar snel weer. Liefs, Ed, Peet, Jef, Sam en Len.

Hoi pa, ma, opa, oma, schoonvader en schoonmoeder: Via deze weg even een dikke knuffel. We missen jullie aanwezigheid, kippensoep, koude macaroni en de zoete inval thuis. Hopelijk is het snel weer voorbij en kunnen we weer een echte knuffel geven. Groetjes van Natasja, Martin, Stella, Richard, Hadewijch en Jochem.

Spandoek
"Zo werden wij 's morgens verrast toen we uit ons raam keken", zegt I. Masselink, die de foto bij dit artikel naar de redactie van Hart van Holland stuurde.

"Onze dochter en kleindochters hebben dit mooie spandoek speciaal voor ons gemaakt, omdat wij als opa en oma binnen moeten blijven in verband met de coronacrisis. Dat brengt ons op deze manier toch dicht bij elkaar. De andere bewoners van onze flat kunnen hier natuurlijk ook van genieten." 

Hoe ermee om te gaan?
Frida Winklaar is een 82-jarige gepensioneerde kleuterjuf. Zij wil met andere lezers delen hoe zij met de huidige crisisperiode omgaat.

"Schrijven is mijn passie. Elke dag schrijf ik bijvoorbeeld aan een gedicht, kort verhaal, roman of mijn autobiografie. Daarom is thuiszitten voor mij geen straf. Ik stuur ook brieven en/of kaarten naar vrienden en kennissen om sterkte te wensen. Af en toe bel ik iemand die in een verpleeghuis zit en op het moment geen bezoek ontvangt."

"Mijn dichtgroep heeft een blog en nu we niet bij elkaar kunnen komen, geven we elkaar feedback via de blog. Ook mijn schrijfcursus bij Poetry International in Rotterdam gaat niet door. Daar hebben we het volgende op gevonden: de eerstvolgende les volgen we via Zoom.us."

"De twee films die ik in het Filmhuis had gereserveerd en de verschillende activiteiten in onder andere Arti Legi gaan niet door. Jammer, maar er komen vast weer betere tijden."

Ik wens u sterkte, blijf gezond!
Frida Winklaar Domacassé


OPROEP
Wilt u ook iemand een hart onder de riem steken?

Mama's en papa's die verplicht thuiswerken en en passant ook nog op het schoolwerk van de kinderen moeten letten bijvoorbeeld. Of de buurvrouw die zich als werkende in de zorg het vuur uit de sloffen loopt?

Stuur dan een berichtje naar redactie@hvh-waddinxveen.nl.


 * Wilt u graag uw mening geven?  Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.  

Meer berichten