Aanslag op beroemde eend
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Toen alles nog koek en ei was voor de beroemde eend van Waddinxveen.
Toen alles nog koek en ei was voor de beroemde eend van Waddinxveen.

Aanslag op beroemde eend

  •   keer gelezen   Ingezonden

Al 3 jaar zit ze op haar nest, als wachter bij 'de poort' van de Triangel. Duizenden mensen hebben haar zien zitten en zelfs de cameraman van de Tour de France zat achterstevoren op de motor om haar te filmen en wereldberoemd te maken.
Type op Google 'eend' en 'rotonde' in en zij staat bovenaan. Kinderen vragen om een extra rondje te rijden om de eend te zien. De seizoenen komen en gaan maar de eend blijft trouw op haar nest. Een enkele keer staat het riet zo hoog dat ze er maar net overheen kan kijken, maar ze houdt alles goed in de gaten.

Maar dan…

Afgelopen zaterdag hebben laffe vandalen haar aangevallen. Verkeersborden werden uit de grond getrokken. Ze is van achter bestormd, een grondpin werd als een speer in haar kop gespiest en met stalen palen en verkeersborden werd op haar kop en snavel ingehakt.
Ze heeft zich sterk gehouden, maar zondagmiddag hebben we haar toch in veiligheid gebracht.

'Waarom' vraag je je dan af. Hoe raak je zo ontspoord dat je een weerloze eend aanvalt?
Ben je jaloers op de onvoorwaardelijke liefde en trouw van de eend? Heb je dat zelf als kleuter moeten missen? Wie zal het zeggen.

Nul euro gemeenschapsgeld
De eend is een project van Stichting Rotondes Waddinxveen, dat project dient meer dan alleen decoratie op een rotonde. In dit project zit nul euro gemeenschapsgeld. Dit project is door sponsoring van Park Triangel gerealiseerd en bespaart de gemeente zelfs de onderhoudskosten van deze rotonde. Bovendien betalen de sponsoren ook nog eens elk jaar een vaste bijdrage.
Hiervan wordt niet alleen de rotonde onderhouden, maar een groot deel daarvan wordt gebruikt om de lokale voedselbank Care for Family van voedsel te voorzien.

Met deze aanval is dus niet alleen de eend en de mensen die hier hard voor werken geraakt, maar ook de lokale voedselbank.

Mocht u na het lezen van dit verhaal een gevoel van woede en machteloosheid hebben, dan kunt u dit laten blijken door een donatie te schenken aan 'Stichting Rotondes Waddinxveen' NL 32 RBRB 0827 9113 35 onder vermelding van 'Waddinxveen Cares'.
Wij gaan er in elk geval alles aan doen om de eend er weer bovenop te helpen.

Ab de Graaf
Waddinxveen

Meer berichten