Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De bus gaat nog een maand of drie op stal.</p>

De bus gaat nog een maand of drie op stal.

(Foto: archief/Wil van Logchem)

Gesponsorde ouderenreis schuift op naar vrolijker voorjaar

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen/Zuidplas - Bijna tweehonderd ouderen verheugden zich op de dagreis die zij zouden maken naar het Kerst- en Kermismuseum. Net als een jaar eerder kan de trip echter door het oplaaien van het coronavirus niet doorgaan. “Maar,” bieden organisatoren Wil van Logchem van Look Tours en directeur Niels Elgersma van Hart van Holland troost, “wat in het vat zit, verzuurt niet. Het uitje gaat beslist door, maar wordt verschoven naar het voorjaar.”

Al weken werden de ouderen in Zuidplas en Waddinxveen in Hart van Holland lekker gemaakt met een uitje naar het Kerst- en Kermismuseum. Vaak met de mooie ervaring van 2019 nog vers in het geheugen, meldden zo’n 200 inwoners van Zuidplas en Waddinxveen zich al aan, om weer een dag te mogen genieten van het vermaak dat hun in Hilvarenbeek te wachten staat. Naast het vermakelijke spreken velen ook de uitgebreide en gezamenlijke lunch en het driegangendiner aan. Corona zet echter weer een dikke streep door de rekening.

“We hopen natuurlijk op een vrolijker voorjaar”, zegt Niels Elgersma van Hart van Holland. “Als de ouderen allemaal hun boosterprik hebben gehad en de maatregelen versoepeld zijn, kunnen we weer op pad.” 

Waar de reis dan naartoe gaat, blijft nog even een verrassing. “Maar het wordt iets in voorjaarssfeer”, vult Wil van Logchem, die weet te melden dat met de vele aanmeldingen die bij haar binnenkwamen de reizen alledrie al vol waren geboekt.

De sfeer zal er, hoewel de kerstlampjes niet branden en de glühwein een frisser drankje zal worden, niet minder om zijn, dat garandeert de organisatie.

Ook bij de voorjaarsreis worden de ouderen opgehaald bij diverse haltes in Zevenhuizen, Moerkapelle, Waddinxveen, Moordrecht en Nieuwerkerk.

Sponsors
De adverteerders in de kersteditie van Hart van Holland, die jaar op woensdag 22 december op de mat valt, betalen een extra bedrag voor hun advertentieruimte en maken daarmee de jaarlijkse ouderenreis mogelijk. De deelnemers betalen zelf een kleine bijdrage.

Meer berichten