Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Suzanne Gorissen (l), Mathijs Molenaar en Liva van Steensel met hun oorkonde en award in de hand.</p>

Suzanne Gorissen (l), Mathijs Molenaar en Liva van Steensel met hun oorkonde en award in de hand.

Drie jongeren onderscheiden voor hun verdienstelijkheid

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Musicalregisseur Suzanne Gorissen (18), inlineskater Mathijs Molenaar (16) en voormalig kinderburgemeester Liva van Steensel (13) kregen woensdag 24 november allemaal een jeugdonderscheiding van de gemeente Waddinxveen. Wethouder Kirsten Schippers reikte hen een oorkonde en award uit. 

Door Annette van den Berg

De jeugdonderscheidingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter en bekender Waddinxveen. Dit jaar werden er drie overhandigd in het gemeentehuis.

Suzanne Gorissen (18) was in gezelschap van haar ouders en vier andere meiden. Suzanne komt uit een gezin met zes meiden tussen de 14 en 24 jaar. Moeder Maartien: “Je maakt nog eens iets mee en het is altijd gezellig.” 

De 18-jarige schreef een kerstmusical voor haar kerk, de Baptistengemeente. Samen met zus Leonie (14) leerden ze danspasjes aan kinderen van 7 tot 14 jaar. Daarnaast geeft Suzanne ook nog taalles aan een Turks meisje dat pas in Nederland woont. De Waddinxveense volgde een hbo-opleiding social work in Ede. 

Mathijs Molenaar (16) kreeg de onderscheiding voor zijn prestaties op het Daikin NK Inlineskaten voor junioren. Hij werd tweede op de 100 meter en derde op de Onelap. Voor Mathijs is inlineskaten dé zomersport die nodig is om op hoog niveau op de lange baan te kunnen schaatsen. 

De havo-eindexamenkandidaat sport maar liefst zeven dagen per week; vier keer in de week schaatsen, twee keer in de week wielrennen en dan is er vaak nog een wedstrijd. Sporten hoort erbij, bij de familie Molenaar. Volgens vader Arie moet ieder kind in Nederland leren zwemmen en schaatsen. 

Tot slot kreeg ook Liva van Steensel (13) een onderscheiding, omdat ze het ambt van kinderburgemeester in Waddinxveen op de kaart heeft gezet. Ondanks corona heeft ze toch veel kunnen doen. Het bezoek aan de dertigduizendste bewoner van Waddinxveen en een interview met een mevrouw van bijna honderd jaar, zijn Liva het meest bijgebleven.

Meer berichten