Marijke Brunklaus en Aleid Abels planten bollen.
Marijke Brunklaus en Aleid Abels planten bollen.

Leden van Rotary en SRW planten bollen voor polio

Human Interest 276 keer gelezen

Waddinxveen – In het voorjaar wordt de rotonde bij Kerkweg-West een bloeiend spektakel. Zaterdagmiddag 14 november hebben leden van de Rotaryclub en Stichting Rotondes Waddinxveen er ruim duizend tulpen en narcissen geplant. Ze schonken de bollen in het kader van de End Polio Now actie. 

Door Annette van den Berg

Ondanks de miezer gingen ze aan de slag. Handschoenen aan. Geel hesje aan voor de veiligheid. Bollenpoter bij de hand. Een palenboor voor wie niet bukken kan. Dankzij de leden van de Rotaryclub bloeien straks bloembollen op de rotonde Kerkweg-West, maar ook bij Ipse De Bruggen, in de Moes-Tuin aan de Jacob Catslaan en bij het hospice. In totaal gingen 2.500 roodgele tulpen en witte narcissen de grond in.

Ineke van der Lee gaf plantinstructies. Marijke Brunklaus nam het oude pootstokje van haar moeder mee. Ze herinnert zich hoe diep die haar bollen plantte, maar volgens Van der Lee mag het nog wel wat dieper. “Boven de bollen gaan we nog sedum planten.” 

Hoveniersbedrijf Van der Lee zorgt dit najaar voor de aanplant en voor het onderhoud. Met nieuwe hagen en vaste planten erbij zal de rotonde er weer een heel jaar goed uit zien. Bij het bollen planten op de rotonde is ook de Stichting Rotondes Waddinxveen betrokken. 

Voorzitter Remko Overdam van de stichting plaatste borden terwijl de anderen in de weer gingen met de bollen. “Elke rotonde in Waddinxveen heeft een sponsor, die betaalt voor de inrichting en het onderhoud van het verkeersplein en wat extra’s voor goede doelen. In het begin was dat Care for Family, nu zijn het ook andere goede doelen.” 

Tot nu toe werd de rotonde Kerkweg West gesponsord door het wijkplatform Bomenwijk. Een nieuwe sponsor is welkom.

Leden van de Rotary kochten ook dozen bloembollen voor eigen tuin of om cadeau te geven aan vrienden. Per doosje van vijftien euro ging bijna tien euro naar End Polio Now. “In totaal hebben we met deze actie 3.000 euro opgehaald”, aldus bestuurslid Ton Folge.