Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Hendriks en De Vroedt moe maar nog volop in actie tijdens De Dansmarathon.</p>

Hendriks en De Vroedt moe maar nog volop in actie tijdens De Dansmarathon.

(Foto: privé)

‘Superleuk om 27 uur lang te dansen’

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – “Het was een onvergetelijke ervaring”, zegt Francis Hendriks (23) enthousiast over De Dansmarathon, waar ze afgelopen weekend samen met Timothy de Vroedt (22) aan meedeed. Het lukte het Waddinxveense danspaar om 27 uur lang op de dansvloer te staan in het SBS6-programma met slechts twintig minuten slaap. Pijn in schouders en rug noopten de twee om vroegtijdig te stoppen en de 50 uur niet vol te maken.

Ondanks de vermoeidheid en pijntjes vinden Hendriks en De Vroedt dat het hartstikke goed is gegaan. “Het was een uitputtingsslag, het was zwaar en heftig, maar het was superleuk om mee te maken”, aldus Hendriks. De negatieve reacties in de media over het ‘onverantwoord evenement’ begrijpt ze niet. “We hebben ons vrijwillig aangemeld, vooraf is er een trainingsschema gemaakt, tijdens de marathon heeft het medisch team goed meegedacht, er waren slaapcabines en er was altijd wel iemand die nog wat te eten voor ons klaar wilde maken.” 

Hendriks en De Vroedt zouden zich meteen weer aanmelden om nog een keer mee te doen en via de groepsapp weten ze dat andere paren dat ook zouden doen.

De Dansmarathon begon donderdagavond en werd vijftig uur lang uitgezonden. Zaterdagavond beleefde het programma de finale. Het is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. Het vond plaats in het Breepark in Breda en was live te zien via SBS6. Hendriks en De Vroedt vielen als 49ste paar af. 

Meer berichten