Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Kinderburgemeester Linn Boogaard op weg naar de glijbaan waar een lint doorgeknipt werd.</p>

Kinderburgemeester Linn Boogaard op weg naar de glijbaan waar een lint doorgeknipt werd.

(Foto en tekst: Annette van den Berg)

Vernieuwd schoolplein geopend

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Het vernieuwde schoolplein van basisschool Kleurrijk is donderdagmiddag 14 oktober officieel geopend. Kinderburgemeester Linn Boogaard, tevens leerling van Kleurrijk, klauterde daarvoor via een boomstam en touw naar het plateau van de glijbaan om daar een lint door te knippen.

Het was lang onzeker of het zou lukken genoeg geld bij elkaar te krijgen om het plein te renoveren. Uiteindelijk lukte het toch. Het Prins Bernard Cultuurfonds gaf een bijdrage, maar ook waterschap Rijnland ondersteunde de plannen voor minder grijs en meer groen. Een groot deel van de trottoirtegels is verwijderd en vervangen door houtsnippers en schelpen. 

Van de oude tegels zijn stapelmuurtjes gemaakt. Speeltoestellen van hout geven het allemaal een natuurlijke uitstraling. In november zal er nog meer groen worden aangeplant en komt er een ander hek. “Hoe fijn is het als kinderen op het schoolplein onderzoekend kunnen leren en spelen, waar ze in aanraking komen met verschillende situaties en materialen”, zegt Lydia Verkuil, directeur van Kleurrijk. 

Het oude plein gaf die mogelijkheid niet. Jammer voor de basisschoolleerlingen en voor de kinderen die gebruik maken van de dagopvang. Sinds mei 2021 biedt Kleurrijk namelijk onderwijs en opvang en is de school een Integraal Kind Centrum (IKC). Maar ook kinderen uit de buurt komen er buiten school vaak spelen.

Meer berichten