Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De burgemeester las voor uit De scheepsjongens van Bontekoe.</p>

De burgemeester las voor uit De scheepsjongens van Bontekoe.

(Foto: pr)

Burgemeester vertelt over zijn beroep op Dick Bruna

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Burgemeester Nieuwenhuis heeft woensdag 13 oktober, in de kinderboekenweek, een bezoek gebracht aan de groepen 7 op de Dick Brunaschool. Omdat het thema dit jaar ‘beroepen’ is, werd Nieuwenhuis uitgenodigd om over zijn eigen functie te vertellen. 

Nieuwenhuis werd opgevangen door twee leerlingen. Die vonden dat, volgens de docenten, best wel spannend. “Maar al snel hadden ze door dat de burgemeester ook maar een gewone man is.” Nieuwenhuis blikte even terug in de tijd toen hij nog als leerkracht voor de klas stond, en las vervolgens een stuk voor uit zijn favoriete kinderboek: De scheepsjongens van Bontekoe. 

Na afloop mochten de leerlingen vragen stellen. De leerlingen waren bijvoorbeeld benieuwd naar het antwoord op de vraag: Waarom bent u burgemeester geworden? En is de ambtsketen zwaar? Maar ze wilden ook dingen weten als: heeft u huisdieren en in welke auto rijdt u?
De burgemeester vertelde dat hij op dierendag zijn hondje had meegenomen naar de gemeente. Dat vonden de kinderen erg leuk.

De kinderboekenweek is inmiddels afgesloten.  

Meer berichten