Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Burgemeester Spies hangt de versierselen bij Gert Bruijnes om.</p>

Burgemeester Spies hangt de versierselen bij Gert Bruijnes om.

Spies: ‘Gert Bruijnes geeft ‘geen vis maar een hengel’

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Met tranen in zijn ogen liet hij zich het oranje lintje op zijn borst spelden terwijl zijn vrouw naast hem trots toekeek. Gert Bruijnes werd vrijdag 8 oktober door burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van de Bouwacademie in Waddinxveen. “Ik ben helemaal overdonderd. Ik had dit nooit verwacht.”

Bruijnes kreeg in 2013 al de eretitel Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor verschillende verdiensten. Na zijn onderscheiding ging hij door met vrijwilligerswerk. Hij startte onder andere als vrijwilliger voor de voedselbank in zijn woonplaats Alphen. Hier zette hij zich vooral in voor de bouw van een eigen onderkomen voor de voedselbank. De eerste paal daarvan wordt dit najaar geslagen. 

Verder is Bruijnes eigenaar van aannemersbedrijf G. Bruijnes, en was hij vanaf 2008 voorzitter van Stichting Praktijkopleiding Bouwbedrijf (SPB); dé instantie die het initiatief nam voor de bouw van de nieuwe bouwacademie in Waddinxveen. Dit opleidingscentrum voor bouw en infra werd dit jaar in gebruik genomen. Volgens Spies speelde Bruijnes hierbij een verbindende rol tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. 

Daarnaast is Bruijnes sinds 2007 vrijwilliger in Gambia waarvoor hij in 2012 de stichting Kinderen van Lamin oprichtte. De stichting steunt kansarme kinderen door financiële ondersteuning, huisvesting en geeft adviezen voor onderwijs, landbouw en gezondheidszorg. Naast de eerder al gerealiseerde kleuterschool, heeft Bruijnes ervoor gezorgd dat er inmiddels ook een basisschool staat, evenals een ziekenhuis met tandartslocatie, ambulancepost/kraamcentrum en zijn landbouwprojecten tot stand gebracht. 

Spies: “Dit is het perfecte voorbeeld van iemand die mensen helpt niet door ze een vis te geven, maar een hengel.” Bruijnes kondigde voor de uitreiking van het lintje aan dat hij afscheid neemt als bestuurslid van SPB, onder andere vanwege gezondheidsredenen. Zijn bouwbedrijf heeft hij recent overgedragen aan zijn twee zonen. Hij is nog wel van plan om door te gaan met zijn werk voor Kinderen van Lamin. “Mijn hart ligt in Gambia.” 

Meer berichten