Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>In de rij voor het schminken. (foto en tekst: Marlies de Baare)</p>

In de rij voor het schminken. (foto en tekst: Marlies de Baare)

Liefde is... hapjes, muziek, theater en kunst op Proef!

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Voor de tweede keer werd afgelopen weekend het festival Proef! door de kerken in Waddinxveen georganiseerd. Het festival met het thema ‘Liefde is…’ bestond uit optredens, een kunstexpositie, een speurtocht voor kinderen en gratis hapjes. 

Waar het in 2019 nog feest was in de Triangel zorgde Proef! dit jaar voor gezelligheid in het Burgemeester Warnaarplantsoen. Met het festival hoopt de organisatie de ‘gehele Waddinxveense samenleving’ te bereiken, zo legt de voorzitter van de organisatie, Gerrit Neven, uit. Het idee van het festival is dan ook ‘het verbinden van mensen en een opening bieden tot de kerk’.

“Bij de vorige editie zagen we dat vooral omwonenden een kijkje namen bij Proef!, maar dit jaar is dat anders. Omdat we naast het Gouweplein zitten, lopen mensen na het doen van de boodschappen al snel even langs”, vertelt de voorzitter.

Rond het middaguur is op het podium het poppentheater te zien van Jeroen van de Berg. De kinderen die aandachtig zitten te luisteren op de banken voor het podium worden af en toe gevraagd advies te geven aan de poppen. Aansluitend is het de beurt aan harmonieorkest Concordia. Ook is er kunst te bewonderen van Nelly Geluk. 

Voortuin
Veel mensen genieten zichtbaar van de dag. Zo ook Sarissa de Bas en haar twee kinderen Thibo en Maaike. Het gezin, dat net een ijsje heeft gehaald, woont in de buurt dus het wordt gezien als ‘een feestje in de voortuin’, zegt Thibo. Moeders vindt het een leuk evenement. “We zijn niet eerder geweest naar Proef!, maar het is super om hier te zijn en helemaal als het zulk mooi weer is”.

Op kinderboerderij Dierendal is het ook een komen en gaan van mensen. Kinderen laten er hun knuffels opknappen door de poppendokter. En ook is er een speurtocht uitgezet. “De opkomst is zo hoog, we hebben bijna 200 kinderen mogen ontvangen” zegt de voorzitter van Stichting Dierendal, Ellen van Helden, na afloop.

Meer berichten