Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Wil Wijnbeek zou het liefst de narigheid van haar dochter overnemen.</p>

Wil Wijnbeek zou het liefst de narigheid van haar dochter overnemen.

(Foto: pr)

Powervrouw # 20: mantelzorger Wil Wijnbeek (75)

  •   keer gelezen   Human Interest

Na een oproep van de gemeente om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Wil Wijnbeek (75). Zij is de hekkensluiter van deze serie over bijzondere vrouwen.

Wil Wijnbeek vindt zichzelf maar heel gewoon. “Ik heb nooit geleerd of iets.” Maar voor haar zieke dochter die in augustus 50 jaar hoopt te worden, is ze een enorme steun en toeverlaat. 

Sinds twee jaar weet Simone Wijnbeek dat ze ongeneeslijk ziek is. “Je hoort haar nooit klagen”, zegt haar moeder. “En op goede dagen doet ze nog allerlei dingen. Zo maakt ze dozen voor haar dochters met boodschappen, cadeautjes of foto’s voor als ze er niet meer is. Ook voor haar man laat ze het een en ander achter voor als hij het even niet meer ziet zitten. Ze hebben nog een kapperszaak en kregen het al zwaar voor hun kiezen de afgelopen tijd met corona.” 

Als iemand dan ook de titel ‘powervrouw’ verdient, is het wel haar zieke dochter. “Het liefst zou ik alle narigheid van haar overnemen.”

Lees hier het verhaal over powervrouw # 19.

Meer berichten