Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De grote glijbaan kijkt uit over de Glasparel.</p>

De grote glijbaan kijkt uit over de Glasparel.

Tien meter naar beneden glijden in de Glasparel

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Vijf meter omhoog klauteren en dan maar liefst tien meter naar beneden zoeven. Dat kan op de lange glijbaan in de natuurspeeltuin van het gebied dat bekend staat als de Glasparel. Het plateau bovenaan de glijbaan biedt zicht op huizen en bedrijfsgebouwen in aanbouw, en op de locatie van de geplande biomassacentrales.

Door Annette van den Berg

Wayland, ontwikkelaar van het project GlasparelPlus, legde de speeltuin aan als onderdeel van de gebiedsontwikkeling. De glijbaan, een kabelbaan, stapstenen en andere speeltoestellen zijn te vinden tussen de Piet Stuurmanlaan en de Arie Kemkesweg/Plasweg, ten zuiden van de Vredenburglaan ofwel bij de Vijfde Tocht. 

Een feestelijke opening van de speeltuin is volgens een woordvoerder van de gemeente vooralsnog niet gepland. In het najaar worden nog bomen en struiken aangeplant en wordt het gras aangevuld. Vanaf de speeltuin liggen brede wandelpaden tussen het groen en het water, richting de Bredeweg. 

De speeltuin is vooral bedoeld voor de jongste bewoners van de Glasparel, maar nodigt ook uit voor een vakantie-uitstapje in eigen dorp.

Meer berichten