Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Sylvia Versluis is heel blij met de bos bloemen als blijk van waardering voor haar inzet voor de bridgesport.</p>

Sylvia Versluis is heel blij met de bos bloemen als blijk van waardering voor haar inzet voor de bridgesport.

(Foto: pr)

Powervrouw # 16: bridgevrouw in hart en nieren Sylvia Versluis

  •   keer gelezen   Human Interest

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Sylvia Versluis. In deze rubriek aandacht voor haar.

“Geweldig en heel lief”, vond een overdonderde Sylvia Versluis het, dat voorzitter Niels Hart van ‘haar’ Bridgeclub Waddinxveen haar had voorgedragen als powervrouw. ‘Zij heeft voor ouderen het online bridge mogelijk gemaakt, waardoor zij hun hobby konden blijven beoefenen in coronatijd’, was zijn motivatie.

“Dat heb ik natuurlijk niet alleen gedaan, maar Niels zei toen ik hem belde om te bedanken, dat ik wel de enige vrouw was. Dat is waar.”

Het was een hectische periode, zegt de voormalig voorzitter van Bridgeclub Waddinxveen. Het Stepbridge (online bridgen) werd voor clubs beschikbaar gesteld, hetgeen inhield dat bij de bridgers die online wilden gaan het programma geïnstalleerd moest worden en leden wegwijs moesten worden gemaakt met een spelletje dat ze gewend waren ‘live’ te spelen. 

“Het was een pittige tijd, die opstartperiode, we fungeerden als helpdesk. Maar het zorgde er wel voor dat onze leden het spelletje waar ze zoveel van houden, konden blijven spelen. Daar doe je het voor.”

Samen
Versluis, die voor haar club onder andere het bridgeweekend en de lessen verzorgt, vindt zichzelf geen powervrouw. “We zijn powerménsen, we doen het samen. Zonder elkaar ben je en heb je geen club.”

Als ze zelf iemand zou mogen nomineren voor de eretitel powervrouw, zou ze álle vrouwen willen noemen. “Wij vrouwen zijn heel sterk, en zijn lange tijd ondergeschoven geweest. Dat is nu anders. We zijn bijzondere wezens. En ik zet mij in voor mijn bridgeclub, dat is mijn specialiteit, maar mijn buurvrouw blinkt weer uit in andere dingen.”

Zomerbridge
Bridgeclub Waddinxveen is - “Gelukkig”, verzucht Versluis - weer actief in de zaal. “De zomerbridge is inmiddels begonnen.”

Lees hier het verhaal over powervrouw # 15 terug

Meer berichten