Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Trots kijkt de eerste kinderburgemeester van Waddinxveen in de camera toen zij haar ambtsketen kreeg omgehangen door burgemeester Nieuwenhuis.</p>

Trots kijkt de eerste kinderburgemeester van Waddinxveen in de camera toen zij haar ambtsketen kreeg omgehangen door burgemeester Nieuwenhuis.

(Foto: archief)

Wie wordt de volgende kinderburgemeester?

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Negen kinderen hebben zich bij de gemeente aangemeld als liefhebber voor de functie van kinderburgemeester.

Het gaat om de opvolger van Liva van Steensel die voor Waddinxveen de boeken ingaat als dé eerste kinderburgemeester, maar die na de zomer ook naar de middelbare school gaat en dan kinderburgemeester-af is.

Wie het komende schooljaar naar groep 8 gaat, mocht reageren op de oproep van de burgemeester om de opvolger te worden van Liva, want hij wordt graag geholpen zo nu en dan door een kinderburgemeester.

Tot 7 juni konden liefhebbers reageren en zich voorstellen via een filmpje. De komende weken wordt een selectie gemaakt en eind juni wordt de nieuwe kinderburgemeester bekendgemaakt.

Vorig jaar meldden 15 kinderen zich als kinderburgemeester aan.

Meer berichten