Rona Boezelijn wil graag mensen helpen en creatief zijn.
Rona Boezelijn wil graag mensen helpen en creatief zijn. Foto: Tessa van Huijgevoort

Powervrouw # 13: jonge ondernemer Rona Boezelijn (20)

Human Interest 660 keer gelezen

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Rona Boezelijn (20 jaar). In deze rubriek aandacht voor haar.

Ze is misschien wel de jongste van alle genomineerden en in het zonnetje gezet door haar moeder, die over haar dochter schrijft: “Zij zet dagelijks haar creativiteit in om de wereld een stukje mooier te maken. Met creativiteit kunnen we anderen helpen, ondersteunen en op een innovatieve manier bijdragen aan de samenleving.”

Boezelijn schiet in de lach. “Ja, dat klinkt wel als mijn moeder. Ze is er heel erg trots op dat ik naast mijn studie voor mezelf ben begonnen. Ik heb in februari een bedrijf opgezet dat aansluit bij mijn studie waarbij het draait om conceptontwikkeling, trendonderzoek en grafische vormgeving, de officiële naam is Trend Research and Concept Creation in Lifestyle. Out of the box denken, daar gaat het om.”

Ze geeft een voorbeeld van een project dat ze onlangs heeft bedacht: een platform voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Ik ben bezig met een website waar deze mensen hun ervaringen kunnen delen, tips kunnen geven, noem maar op. Via mijn Instagram ontdekte ik dat hier behoefte aan is.”

Hobby
Ze houdt veel ballen in de lucht: naast het hebben van een eigen bedrijf is ze derdejaars student en heeft ze ook nog twee baantjes. “Het klinkt druk, maar ik krijg er energie van en dan voelt het ook niet als werk, maar meer als een hobby. Al komt er gelukkig wel geld binnen”, zegt ze grinnikend. “Het gaat hartstikke goed met mijn bedrijf.”

Wie zij een powervrouw vindt? Ze zegt meteen: “Mijn moeder. Ze heeft best veel meegemaakt de laatste tijd, maar ze blijft altijd positief. Ze is ook een carrièrevrouw, leerkracht en een inspirator voor mij.”

Lees hier het verhaal over powervrouwen # 11 en 12 terug.