Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Loraine van Esseveld in de weer met een kei.&nbsp;</p>

Loraine van Esseveld in de weer met een kei. 

Powervrouw # 8: Kei Loraine van Esseveld

  •   keer gelezen   Human Interest

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Loraine van Esseveld (33 jaar). In deze rubriek aandacht voor haar.

Van Esseveld is degene die de facebookgroep Kei tof Waddinxveen heeft aangemaakt in het jaar dat Nederland voor het eerst met een lockdown te maken kreeg.

Het was haar dochter van drie die er bijna tegenaan liep toen het gezin een wandeling maakte in het Bentwoud. “Mijn dochter was net languit in de modder gevallen en niet stil te krijgen totdat ze een zwerfkei met de afbeelding van een paddenstoel aan een boom zag hangen. Dochterlief wilde de kei koste wat kost mee naar huis nemen. Ik ben er toen op gaan zoeken op internet en ontdekte de landelijke site van Kei Tof. Ik vond het zo’n leuk fenomeen, zeker in tijden van corona, dat ik een eigen pagina heb aangemaakt voor Waddinxveen.”

Inmiddels heeft ze bijna 340 volgers. Een mooi versierde steen kan een glimlach op iemands gezicht toveren en dat is wat het moet doen. “Dat deed het ook zeker bij mijn dochter, het is dagenlang haar grootste schat geweest.”

Zelf heeft ze er inmiddels al zo’n 80 versierd en ergens achtergelaten. “Het is een leuke bezigheid en voor mij persoonlijk ook een soort therapie.”

Ze ziet zichzelf niet als een ‘powervrouw’. Iets positiefs over zichzelf zeggen, vindt ze sowieso lastig. Over haar moeder Greet daarentegen kan ze genoeg mooie dingen roepen. “Zij is mijn grote voorbeeld.”

Lees hier het verhaal terug van powervrouw # 7

Meer berichten