Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Monique Baas ontving zelf ook een bos bloemen, van de gemeente.&nbsp;</p>

Monique Baas ontving zelf ook een bos bloemen, van de gemeente. 

Powervrouw # 3: Bloemenvrouw Monique Baas

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Monique Baas, alias het Waddinxveense bloemenvrouwtje. In deze rubriek aandacht voor haar.

Ze zegt direct dat zij niet de initiatiefnemer is van de actie; die komt uit Utrecht, maar in coronatijd (rond mei 2020) is ze aangehaakt en verspreidt ze gehaakte bloemetjes met een kaartje eraan en weet zo menigeen in Waddinxveen en omstreken een glimlach te bezorgen. 

De vinder wordt uitgenodigd om op zijn of haar beurt weer een kaartje te sturen naar een oudere. Zo moet een positieve kettingreactie op gang worden gebracht. Dat het werkt, weet Baas van haar eigen oma die inmiddels al zo’n 85 kaartjes heeft ontvangen, zelfs uit Maastricht en van boven Amsterdam.

Ze heeft inmiddels zo’n 500 tot 1000 gehaakte bloemetjes aan lantaarnpalen, hekjes en bomen gehangen, slechts een paar haakte ze zelf. “Het haken liet ik eerst over aan mijn moeder, maar die is momenteel druk met andere zaken, dus ze is het mij nu aan het leren.”

Haar moeder is voor haar een ‘powervrouw’. “Ondanks gezondheidsproblemen is ze altijd in de weer voor haar eigen zieke ouders.”

Meer berichten