Jasper van Leeuwen komt in actie voor stichting Het Vergeten Kind.
Jasper van Leeuwen komt in actie voor stichting Het Vergeten Kind.

Drie studenten organiseren livestream voor goed doel

Human Interest 234 keer gelezen

Waddinxveen - Samen met twee medestudenten, Axel Slager (22) en Alessio Perez (20), organiseert Jasper van Leeuwen (21) uit Waddinxveen voor zijn opleiding Communicatie een livestream met als doel: geld inzamelen voor stichting Het Vergeten Kind.

Marlies de Baare

“Kinderen met een lastige thuissituatie hebben het misschien wel moeilijker dan ooit doordat ze meer thuis zijn vanwege de coronamaatregelen. Daarom willen wij graag bijdragen aan een veilige leefomgeving voor kinderen in Nederland,” vertelt Van Leeuwen.

Maar een evenement organiseren in deze (corona)tijd bleek nog best moeilijk. “Een fysiek evenement is op dit moment erg lastig, daarom kiezen wij ervoor om het evenement online te organiseren,” vertelt Van Leeuwen. Het evenement wordt via Twitch, een openbare livestreamingsdienst, uitgezonden en is gratis bij te wonen.

Het thema van de livestream is: dromen najagen. Daarbij zullen tijdens de livestream verschillende jonge ondernemers aan het woord komen die momenteel hun passie volgen. Eén van de sprekers is Ferry Kooijman. Sinds kort heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij begeleidt met zijn bedrijf FekoFX mensen bij het handelen op de goudmarkt.

Uniek aan de livestream is dat er door middel van een chatfunctie ook vragen gesteld kunnen worden aan de gastsprekers. “Hierdoor is het toch een interactief evenement,” meent Van Leeuwen.

Ook aan entertainment zal het niet ontbreken. Van Leeuwen: “Guideau en Jorakie, twee jonge hiphopartiesten uit Waddinxveen zullen online een optreden verzorgen.” Tussen de muziek en sprekers door zullen de drie studenten via een loterij met prijzen geld inzamelen voor de stichting Het Vergeten Kind.

Het evenement vindt plaats op donderdag 25 maart van 17.00 tot 19.00 uur en is te volgen via www.twitch.tv/jaaevents.