Samen dag in dag uit oefenen voor ‘de poort naar de hel’
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Pieter Westdijk (links) en Jasper Hulst gaan samen de Mont Ventoux op in september.</p>

Pieter Westdijk (links) en Jasper Hulst gaan samen de Mont Ventoux op in september.

(Foto: pr)

Samen dag in dag uit oefenen voor ‘de poort naar de hel’

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Pieter Westdijk (50 jaar) en Jasper Hulst (21 jaar) kennen elkaar van het schaatsen en zijn inmiddels collega's van elkaar bij Ipse de Bruggen, in de gehandicaptenzorg. Nu hebben ze besloten om samen de Mont Ventoux te fietsen, voor het goede doel Villa Joep.

De twee heren kennen elkaar van vroeger. Westdijk was trainer bij de schaatsclub van Waddinxveen en Jasper schaatste daar als jong broekie. Westdijk werd zelfs de privétrainer van Jasper voor een paar jaar. Later verwaterde het contact totdat de mannen elkaar weer tegenkwamen op de werkvloer.

De passie voor sport gaat voor beide mannen erg ver. Vaak is het niet één keer per dag sporten, maar soms wel twee tot drie keer op een dag. Maar wat als je dan nog energie over hebt? Westdijk: "Villa Joep ondersteunen, voor kinderen met neuroblastoom (kinderkanker)."

Jonathan
Hij weet helaas uit ervaring hoe het is om je kind niet oud te zien worden. Zijn eigen kind, Jonathan, is net geen 15 jaar geworden. Hij had een stofwisselingsziekte. Toen Jonathan nog leefde, heeft Westdijk vier grote spinningmarathons gehouden in de Dreef in Waddinxveen met 200 fietsen, ook voor het goede doel gelinkt aan kinderen met een zeldzame ziekte.

Na het overlijden van Jonathan was Westdijk een tijdlang zijn 'drive' kwijt. Pas toen hij zijn vroegere schaatspupil weer tegen het lijf liep bij Ipse de Bruggen, besloten de twee weer de draad op te pakken met sporten en ontstond het plan om op 3 september de Mont Ventoux te beklimmen als het team BikeFriendFun.

Volgens Westdijk wordt de Mont Ventoux ook wel 'De poort naar de hel' genoemd. Dit, omdat de berg 1909 meter hoog is met een hellingspercentage van 5 tot 12 procent. "Het wordt strijden tot het bittere end. Wij fietsen deze berg in een paar uur, maar sommige zieke kinderen strijden 24 uur per dag non stop.


Doneren kan via www.grootverzettegenkanker.nl/team/bikefriendsfun

Meer berichten