Ouders met vitaal beroep: ‘Wij zitten in een luxepositie’
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Wendy de Lavoir thuis met dochter Bente en zoon Matz.</p>

Wendy de Lavoir thuis met dochter Bente en zoon Matz.

(Foto: Marlies de Baare)

Ouders met vitaal beroep: ‘Wij zitten in een luxepositie’

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Sinds Nederland weer te maken heeft met een lockdown en de vakantie voorbij is, moet alles en iedereen toch weer aan het werk. Voor Wendy De Lavoir en haar partner Robert betekent dit thuiswerken én soms juffrouw/meester zijn. 

Marlies de Baare

De vrouw des huizes, Wendy (35) zit samen met haar kinderen Bente (6) en Matz (2) aan de ontbijttafel als partner Robert (39) naar ‘kantoor’ gaat; de plek die voor maart 2020 nog de zolderkamer heette. Thuiswerken met jonge kinderen heeft volgens de twee voor- en nadelen.

Terwijl Matz op de achtergrond met een motortje speelt begint Bente deze vrijdagochtend 15 januari aan haar schoolwerk. Zij zit nu in groep 3 en ontvangt video’s van haar juf. Hierdoor kan zij redelijk zelfstandig aan de slag. “Dat scheelt een hoop”, meent haar moeder. “Tijdens de eerste lockdown was Bente nog een kleuter en kreeg zij werkbladen mee naar huis waardoor ik vooral zelf voor juf moest spelen. Dit leverde nogal eens strijd op.” 

Moeder De Lavoir heeft inmiddels geleerd om meer los te laten en is wat flexibeler als Bente een keer geen zin heeft. Zowel Wendy als Robert hebben een zogenaamd vitaal beroep en dus recht op noodopvang. Bij de eerste lockdown heeft het stel nog geprobeerd op afwisselende tijden te werken, maar dat bleek al snel onuitvoerbaar. 

Toen het gezin hoorde dat de tweede lockdown een feit was, heeft Wendy haar dochter in de eerste week nog mee genomen naar haar werk, maar direct daarna is er noodopvang aangevraagd en dat geeft volgens de betrokkenen wel een hoop rust. De kinderen worden nu opgevangen op de dagen dat Wendy werkt. “We beseffen heel goed dat we in een luxepositie zitten door ons werk.”

Dat thuiswerken ook voordelen kan hebben, had het koppel bij de eerste lockdown niet kunnen bedenken. Wendy: “Nu kunnen we rustig opstarten. Hiervoor moest alles altijd snel gebeuren: een zwemles hier, een afspraak daar. De weekenden waren altijd bomvol, maar als je mij nu vraagt waarmee zou ik het niet eens meer weten.” 

Nu genieten de ouders van de kleine momenten, zoals lunchen met het gezin. “En eigenlijk is het rustige leven ook wel lekker”, stelt Wendy.

Meer berichten