Sinterklaas en de pieten online onthaald door de jeugd
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Sinterklaas zwaait hier naar Sven.</p>

Sinterklaas zwaait hier naar Sven.

(Foto: Wendy van Kesteren)

Sinterklaas en de pieten online onthaald door de jeugd

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Sinterklaas en enkele pieten kwamen zaterdag 14 november niet met de boot naar Waddinxveen, maar waren in hun geheime kasteel te vinden waarvandaan ze met ongeveer 500 Waddinxveense gezinnen videobelden. 

Door corona bleek dit de veiligste oplossing om alsnog met de Waddinxveense jeugd in contact te komen. Voor deze bijzondere gelegenheid was er een grote ruimte op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp als videocallcentrum ingericht. Daar konden sint en piet op veilige afstand van elkaar toch nog heel veel jonge Waddinxveense gezinnen zien en spreken.

Ook werd er tijd ingeruimd voor videobelgesprekken met jonge patiëntjes in het Groene Hart Ziekenhuis en met cliënten van Ipse De Bruggen. 

De reacties die sint en de pieten tijdens en na afloop van de videobelgesprekken te horen en te lezen kregen, waren zeer enthousiast. Volgens de organisatie was er begrip dat er dit jaar voor een andere opzet is gekozen. 

Nadat de laatste gesprekken waren gevoerd, bezochten sint en twee pieten de drie winnaars van de teken-kleur-versierwedstrijd om in levenden lijve de prijzen te bezorgen.

Meer berichten