Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Dannique Klaassen (6) in het roze durft samen met Maas (8) toch nog een keer over de glibberige stenen naar de overkant.</p>

Dannique Klaassen (6) in het roze durft samen met Maas (8) toch nog een keer over de glibberige stenen naar de overkant.

(Foto: pr)

Zonnig begin van herfstvakantie

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – De herfstvakantie is deze week met mooi weer begonnen. Maandagmiddag was het goed toeven in het Gouwebos. Dat kwam goed uit nu de laatste coronamaatregelen het lastig maken om er op uit te gaan.

Door Annette van den Berg

Als het weer later in de week minder mocht worden, moet iedereen zich binnen zien te vermaken. Bijvoorbeeld met een film, zoals Mariska Hansen van plan is. “Wij gaan deze week naar de bioscoop, naar De grote Sinterklaasfilm. Dat willen de meiden graag.” Kruidnootjes en chocolademelk erbij en het najaar kan echt beginnen.

Voor een echte boswandeling lijkt het in het Gouwebos nog wat te vroeg. Veel blad hebben de bomen nog niet laten vallen. Bij de waterspeelplaats zijn in het Gouwebos de meeste kinderen te vinden. “Even luchten en een frisse neus halen”, zegt Mirjam Klaassen. “Meestal gaan we in deze periode een midweekje de hort op. Kamperen of een huisje. Nu gaan we gewoon weg in eigen dorp.”

Klaassen is met haar eigen gezin, neefjes en nichtjes bij de waterspeelplaats in het Gouwebos. “Prima toch?” Dochter Dannique (6) vindt het even 'niet leuk meer'. Bij de stapstenen glijdt haar voet van de gladde steen en loopt er water in haar laars en dat is in oktober behoorlijk koud.

De stapstenen, maar ook de kabelbaan kunnen wat ongemak opleveren. De dochter van Joyce van Dijke heeft haar moeder overgehaald om de kabelbaan uit te proberen. “Dit moet je niet meer doen als je veertig bent”, stelt Van Dijke vast na een wat onbeholpen ritje met de kabelbaan. Ze ziet niet op tegen een herfstvakantie met coronabeperkingen. “Wij zijn niet zo uithuizig. We kunnen ons in en bij huis goed vermaken.”

Ruud Snoeker komt graag met zijn kleinkinderen naar de waterspeelplaats. "Blij dat we dit hebben in het Gouwebos. Maandag is onze vaste oppasdag. We zijn hier dan vaak te vinden.” Vandaag sprak hij een oude bekende. "Die was hier tien jaar niet meer geweest. Hij vond het hier zo mooi gevonden. Zo'n complimentje mag ook weleens in de krant.” Bij dezen.

Meer berichten