Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Burgemeester Nieuwenhuis en de familie Kraaijeveld worden bij het planten geholpen door kinderburgemeester Liva.</p>

Burgemeester Nieuwenhuis en de familie Kraaijeveld worden bij het planten geholpen door kinderburgemeester Liva.

(Foto: Nicole Lamers)

30.000ste inwoner van Waddinxveen plant boom

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Toen ze uit Zoetermeer naar Waddinxveen verhuisden, had de familie Kraaijeveld nooit kunnen bedenken dat ze op deze manier welkom zouden worden geheten. Gaby Kraaijeveld bleek precies de 30.000ste inwoner van Waddinxveen te zijn en dat vond de gemeente een feestje waard. En dus kregen moeder Gaby, vader Ravin, Neyla (3) en Zaya (1) dinsdagmiddag in hun nieuwe huis in de Triangel een appelboom cadeau.

Nicole Lamers

“Appels staan voor groei en bloei en voor gezond en duurzaam en dat vonden we hier wel bij passen”, legde burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis uit. Om het feest compleet te maken werden op alle scholen in Waddinxveen ook appels uitgedeeld op deze dag. Aan het eind van de middag werd de familie Kraaijeveld uitgenodigd om een appelboom te planten tussen het nieuwe kindcentrum en het speeleiland aan de Parklaan. Kinderburgemeester Liva was ook present en mocht de schep hanteren. Het werd een vrolijk tafereel in aanwezigheid van alleen wat raadsleden, want corona...

Nieuwenhuis verwacht dat Waddinxveen de komende jaren door gaat groeien naar zo’n 35.000 inwoners. “Dat is op basis van bestaande bouwplannen. Daarna denk ik wel dat de spurt er een beetje uit is. En op zich is dat ook mooi, want Waddinxveen moet wel een dorp blijven. Tegelijkertijd moet Waddinxveen wel wat vlees op de botten hebben, bewoners hebben zich eerder duidelijk uitgesproken tégen fusie met een andere gemeente.” 

Nu de gemeente de grens van 30.000 inwoners is gepasseerd, wordt de gemeenteraad na de verkiezingen met twee personen uitgebreid en telt Waddinxveen straks 23 raadsleden.

Meer berichten