Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Gerrie Paling krijgt de soep aangereikt van Bart den Dekker.</p>

Gerrie Paling krijgt de soep aangereikt van Bart den Dekker.

(Foto: Annette van den Berg)

Samen aan de soep, maar wel in eigen huis en aan de eigen tafel

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Door corona konden de gezamenlijke maaltijden in de Bethelkerk in maart, mei en september niet doorgaan. Het team Waddiner bedacht een alternatief. Donderdagavond 8 oktober gingen jongeren zelf op pad om mensen soep te brengen.

Door Annette van den Berg

“Wat moet ik ervoor betalen?” vraagt mevrouw Verhagen. Ze is niet de enige die verbaasd is om zomaar een maaltijd thuisbezorgd te krijgen. Waddiner is een gezamenlijk initiatief vanuit de PKN-kerken. 

Al zeven jaar organiseren vrijwilligers eens in de twee maanden een diner in de Bethelkerk voor alleenstaanden en mensen die te krap bij kas zitten om uit eten te gaan. “In januari was de laatste keer dat we in de kerk konden eten”, zegt Martijn Burger, initiatiefnemer van Waddiner. “We willen toch laten merken dat we de mensen niet vergeten zijn. Daarom delen we nu soep uit.”

“We hadden de laatste tijd bijna honderd deelnemers per keer”, aldus Wim de Bas, één van de vrijwilligers. Voor de soep is de belangstelling nog groter. Er hebben zich 125 mensen aangemeld die trek hebben in huisgemaakte soep.

Week tegen Eenzaamheid 
De Bas: “We hebben een paar echte kookliefhebbers die zich helemaal uitleven met koken. Zeven daarvan hebben vandaag een grote pan soep gemaakt.” Om 17.00 uur is het hectisch in het voorportaal van De Morgensterkerk. Vrijwilligers scheppen de laatste soep in bekers, doen ze in tasjes met een broodje, kruidenboter en een kaart erbij, in het kader van de Week tegen Eenzaamheid (om iedereen een hart onder de riem te steken).

Dan druppelt letterlijk een twintigtal jongelui binnen. Het regent. In groepjes vertrekken ze weer. De tasjes in de krat van hun fiets of achterin een auto. Laura Meyles, Aron Mastenbroek en Bart den Dekker brengen de soep rond in ’t Suytende. 

Als Gerrie Paling de soep krijgt, reageert ze: “Zo leuk dat jullie dat doen.” Dat vindt Den Dekker nou ook: “Gewoon leuk om te doen.”

Meer berichten