Logo hartvanwaddinxveen.nl
Met vereende krachten krijgen Lisa en Lucas de waterstroom op gang.
Met vereende krachten krijgen Lisa en Lucas de waterstroom op gang. (Foto: Annette van den Berg)

Zomers vermaak dicht bij huis: speelplaats Triangel is 'superleuk'

  •   242 keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – “Drinken mee. Kleedje mee. Wat wil je nog meer?” De Boskoopse Sophie Maassen zou het niet weten. In de schaduw van een boom bij de speelplaats van Triangel, geniet ze van het zomerse weer en kijkt toe hoe haar kleinkinderen zich vermaken met water en modder.

Door Annette van den Berg

Maassen liet zich vrijdag 31 juli door haar kleinkinderen Bryson en Loïs meevoeren naar hun favoriete plek: de speelplaats in Triangel. Zij en velen met haar ervaren dat er dicht bij huis mooie plekjes zijn waar het op een zomerse dag met temperaturen boven dertig graden goed toeven is en files van anderhalf uur worden vermeden.

Esther Vink en Tanja Kieft komen regelmatig naar het speeleiland. Ze zitten met hun kleuters bij de grote zandbak met waterpomp. Van Kieft mogen er meer van dit soort speelplekken komen in Waddinxveen. Ze was niet van plan weg te gaan tijdens de zomer. “We blijven lekker thuis en gaan uitstapjes maken.” Zoon Lucas van drieënhalf is ondertussen zindelijk en kan zonder middagslaapje. “We kunnen nu hele dagen weg.”

Bij Vink zat een vakantie dit jaar ook niet in de planning. “We willen de tuin opknappen.” Ze woont aan de overkant van de Gouwe maar gaat regelmatig met haar dochter Lisa van 4 naar de speelplaats van Triangel. “Superleuk hier. Er is best veel en het is niet zo hutjemutje. Je kunt hier bij de grote zandbak blijven, maar je kunt ook verderop met je handdoekje in het gras.”

Verderop, rond de natuurspeeltuin met keien en water, zijn vooral wat oudere kinderen actief. Marije van Leeuwen uit Boskoop komt er vaker voor met haar kinderen naar Waddinxveen. “Met zulke dagen hier een paar uur spelen. Precies goed.”


Sophie kan vanaf haar schaduwrijke plekje haar kleinkinderen goed in de gaten houden. - Foto: Annette van den Berg

Meer berichten