Logo hartvanwaddinxveen.nl
Verkleden voor de lol én voor het goede doel; daar zijn Rijk en Wilma Hofman van. Rijk keek dit keer toe als jarige.
Verkleden voor de lol én voor het goede doel; daar zijn Rijk en Wilma Hofman van. Rijk keek dit keer toe als jarige. (Foto: Annette van den Berg)

Floppie verrast haar jarige man

  •   162 keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - De bezorgers van een fietsenzaak keken vrijdag 17 juli vreemd op toen de deur waar ze aanbelden werd geopend door een clown met een zuurstokkleurige pruik en een bloempothoed. Ze brachten Rijk Hofman zijn verjaardagscadeau: een elektrische fiets.

Door Annette van den Berg

Het cadeau was voor de jarige een grotere verrassing dan dat hij de dag vierde met clown Floppie, die de alter ego is van zijn vrouw Wilma. Rijk Hofman merkte wel dat zijn vrouw iets van plan was voor zijn verjaardag, maar hij wist niet wat. “Je blijft er jong bij”, vindt de kersverse zeventiger als hij het over de uitspattingen van zijn vrouw heeft. 

Ze leeft zich graag uit als clown, zwarte piet, hofdame of achter een antieke kinderwagen. In het begin vond hij dat verkleden maar niks, maar op bijeenkomsten vol fantasievol geklede mensen val je wel erg op in je gewone kloffie. Dus doet hij nu mee en heeft er zowaar plezier in gekregen.

Op vakantie gaan ze niet, ze genieten meer van verkleedfeesten: doen fotosessies, figureren in films en picknicken bijvoorbeeld vermomd als 19e eeuwse echtpaar met kinderwagen langs het dijkje in Noord. Afgelopen najaar, tijdens een verkleed-event van Kingshead werd Wilma Hofman gekroond tot koningin. Dat betekent dat ze een jaar lang legaal geld kan inzamelen voor een goed doel. 

Geld ophalen
Als clown Floppie wilde ze langsgaan bij verzorgingshuizen, feesten en partijen om wat vrolijkheid te brengen en tevens geld op te halen voor de Cliniclowns, maar corona zette een streep door alle plannen.

Wilma heeft ondertussen alternatieven bedacht. Tegen een vrijwillige bijdrage kunnen mensen Floppie uitnodigen voor een bezoek bij jong of oud. Dat kan voor een praatje bij een bejaarde dame zijn, of voor het opluisteren van een kinderfeestje. “Ik zie het wel zitten om pannenkoeken te bakken", zegt ze zelf met een grijns.

Ook hoopt ze deze zomer nog wat leuks te kunnen doen op het Gouweplein, bijvoorbeeld samen met winkeliers. “Misschien iets met een grabbelton in een kinderwagen?”

Meer berichten