Logo hartvanwaddinxveen.nl
Martien van der Spek maakt drie puzzelfanaten blij met een kleurige verrassing.
Martien van der Spek maakt drie puzzelfanaten blij met een kleurige verrassing. (Foto: pr)

Verwenpakket voor puzzelaars die eigen landkaart kennen

  •   39 keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen - Moeilijk was de tweede aflevering van 'puzzelen in coronatijd' niet, toch gingen 25 van de 250 inzenders bij 'foute topo' de mist in. De winnaars Heja Bos, Annemarie van Herk en Nel van Vliet hadden het wel bij het rechte eind en kregen vrijdag bij Van der Spek hun prijs overhandigd.

'Kent u uw eigen landkaart?', vulde het drietal in bij de oplossingsbalk die duidelijk genummerd was van 1 tot en met 21. In elk vakje moest de ontbrekende letter van een plaatsnaam worden ingevuld. 

Bij het eerste vakje ging het meteen al mis bij een aantal puzzelaars. Waar 225 inzenders wisten dat bij de opgave 'Akrum' de letter k miste - van het Friese dorp Akkrum - kozen zij voor de letter b, waardoor zij de raadselachtige zin 'Bent u uw eigen landkaart?' instuurden. 

Onder de 25 foute inzendingen ook een aantal luie puzzelaars; 14 sloegen het eerste gedeelte van de oplossing over en hielden het bij 'landkaart'. 

Bij de palindromen ging de score meteen omhoog, daar vulden op twee na alle inzenders het juiste woord in: 'puzzelpretjes'. Twee puzzelaars sloegen de plank mis met 'puzzelboekjes' en 'puzzelpremies'.

Winnaars
De oplossing van de Moordrechtse Annemarie van Herk, winnaar van de tweede prijs, was een co-productie. "Mijn man is chauffeur en kent heel Nederland op z'n duimpje. Als ik twijfelde kon ik bij hem te rade gaan."

De 35-jarige is thuis degene die altijd alle puzzels oplost en dat nu beloond ziet. Toch ging zij niet voor het eerst bij Van der Spek over de drempel om een prijs op te halen. Enkele jaren geleden won ze een facebookactie voor Moederdag en mocht ze een cadeaubon in ontvangst nemen.

Zevenhuizenaar Nel van Vliet, die wekelijks alledrie de edities komt halen - 'Ook voor de vacatures, ik ben op zoek naar een baan, in de boekhouding of iets totaal anders. Ik sta open voor nieuwe dingen' - is ook een fervent puzzelaar en ziet haar puzzelijver beloond met de derde prijs.

De Waddinxveense Heja Bos heeft een kleintje op schoot als wij haar bellen over dat ze de eerste prijs heeft gewonnen, en moet de hoorn doorgeven aan echtgenoot André. Die laat weten dat zij zich graag door Van der Spek laten verwennen. En zo geschiedde...

Meer berichten