Logo hartvanwaddinxveen.nl
De familie Reyneveld en Gelderblom trakteerde de bewoners van Souburgh op gebak.
De familie Reyneveld en Gelderblom trakteerde de bewoners van Souburgh op gebak. (Foto: pr)

Hartverwarmende acties voor en door inwoners

  •   196 keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Britt Gelderblom (12 jaar) en Sijmen Reyneveld (10 jaar) hebben de bewoners van Souburgh getrakteerd op gebak. Door zelfgemaakte kaarten te verkopen konden ze maar liefst 110 gebakjes kopen die ze bij zorgcentrum Souburgh hebben afgegeven. 

De twee hebben samen met hun zusjes (Elinn Gelderblom en Julianne Reyneveld) de kaarten verkocht voor 75 cent per stuk. De zelfgemaakte kaarten moesten natuurlijk wel 'coronaproof' afgeleverd worden en dus legden de kinderen de kaarten voor de deur met een bekertje erop waardoor de mensen in de gelegenheid werden gesteld om het geld in het bekertje te stoppen en de kaarten te pakken. 

Zodra de voordeur werd gesloten, pakten de kinderen het geld met handschoenen aan en deden het in het zakje, en zo wisten ze aardig wat geld bijeen te sprokkelen. Met het geld werd bij de plaatselijke banketbakker 110 gebakjes betaald die door het viertal bij zorgcentrum Souburgh werden afgegeven.

Maar er vonden de afgelopen week nog meer hartverwarmende acties plaats. Vrijdag 8 mei hebben vrijwilligers van HiP Helpt (Hulp in Praktijk) bloemen bezorgd bij een aantal inwoners van Waddinxveen. 

Het idee hiervoor kwam bij Laura Ridder (coördinator van Het Bruisnest) vandaan. "Het Bruisnest Waddinxveen is helaas sinds eind januari gesloten. Met veel bezoekers hebben we nog contact. Wel merken we dat er onder hen eenzaamheid heerst. Een kaartje of bloemetje zal hen goed doen", mailde ze eind april. 

Toegenomen hulpvraag
HiP Waddinxveen zet zich in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Vanwege de coronamaatregelen is er een groei merkbaar in het aantal hulpvragen, met name als het gaat om hulp bij boodschappen. Ook de vraag van Laura om wat extra aandacht voor de voormalige bezoekers van Het Bruisnest past bij de doelstelling van HiP.

"Normaal gesproken zetten we een bezoekvrijwilliger in als iemand aangeeft zich eenzaam te voelen, maar dat is vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Het aanbieden van een bos bloemen kan dan een mooie manier zijn om mensen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt", aldus Pieter Foekens, voorzitter van HiP Waddinxveen. 

Het was niet moeilijk om vrijwilligers te vinden die mee wilden werken aan de 'bloemenactie'. Binnen en paar dagen hadden 14 vrijwilligers zich hiervoor aangemeld.

Ook via de landelijke site ontvangt HiP Waddinxveen hulpvragen, zoals Wim die schilderijtjes borduurt en om wol verlegen zat. Inmiddels zijn al meerdere tassen met wol bij Wim bezorgd.

Ook is een kaartenactie georganiseerd voor Sandra. Vanwege de coronamaatregelen kon ze haar verjaardag niet vieren zoals ze anders zou doen. In totaal ontving Sandra, na een oproepje, zo'n tachtig kaartjes via HiP.

Meer berichten