Logo hartvanwaddinxveen.nl

Eenzaamheidsvirus bestrijden door in het openbaar uit volle borst te zingen

  •   628 keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - De oproep van koning Willem-Alexander om in deze vreemde tijd in elk geval wat te doen tegen het eenzaamheidsvirus is in Waddinxveen niet aan dovemansoren gericht.

Bij het Anne Frank Centrum en bij zorgcentrum Souburgh zijn vrolijk gekleurde spandoeken opgehangen met teksten als 'We denken aan u' opdat de ouderen die niet naar buiten kunnen vanwege het coronavirus zich niet verloren hoeven te voelen. 

Eerder waren bij het zorgcentrum ook al kaarten, tekeningen en bloemen gebracht. Bij het Anne Frank Centrum werd donderdagochtend rond 11.30 uur uit volle borst gezongen voor de ouderen. 

Het idee kwam uit de koker van Palet Welzijn die het liefst zou zien dat 'Waddinxveen zingt en swingt' nog een paar keer een vervolg gaat krijgen in deze bizarre tijd. 

Het gaat om Nederlandse meezingliedjes waarop ouderen staande voor het raam of op het balkon een beetje mee kunnen zingen en swingen. 

Dingetje
De Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen werd te hulp geroepen om de eerste aanzet te geven tot het initiatief. "Dat was niet zo makkelijk", kon coördinator Margo Vreeburg beamen. "Uit volle borst staan te zingen in het openbaar is toch wel een dingetje voor veel vrijwilligers."

Volgens Maja Postma van Palet Welzijn vonden de ouderen die bij het Anne Frank Centrum wonen, het zingfestijn met een karaokeset geweldig. "Mijn collega's en ik hebben er heel wat op het balkon zien staan en achter de ramen." 

Het was nu een soort try-out met medewerkers van Palet Welzijn zelf, maar mochten mensen zich alleen of als zingend duo willen aanmelden; ze zijn meer dan welkom. Wellicht kan er dan ook een paar keer gezongen worden bij de Petteflat en bij het gebouw hiernaast (Hooftstaete). 

Elke kant
Bij het Anne Frank Centrum werd tien minuten aan de parkeerkant gezongen en tien minuten aan de kant van het spoor, zodat het een oppepper kon zijn voor degenen die zich misschien wat somber voelen of niet helemaal lekker zijn.

"Zeker de bewoners die op het spoor uitkijken, vonden het prettig om er op die manier ook bij te horen. Ook daar werd het initiatief gewaardeerd. Fijn. Voor hetzelfde geld krijg je te horen dat je beter je snaveltje kunt houden." 

Postma grijnst.

Meer berichten