Logo hartvanwaddinxveen.nl
Juraj Varga/Pixabay

Provinciesteun voor bedrijven

  •   keer gelezen   Financieel

Waddinxveen/regio - De provincie Zuid-Holland heeft samen met 26 gemeenten waaronder Waddinxveen en meer dan 20 ondernemersverenigingen zes deals gesloten. Met de toekenning van in totaal 1 miljoen euro subsidie worden projecten gestart om het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Holland te ondersteunen bij concrete vraagstukken.

  1. Het regionale mkb is onmisbaar voor levendige dorpen en steden. Bijna iedereen koopt er dagelijks zijn spullen of maakt gebruik van aangeboden diensten. Maar ook als werkgever speelt het mkb een belangrijke rol: opgeteld is het de grootste werkgever van Zuid-Holland. Ondanks deze belangrijke rol kent het mkb uitdagingen in herstel na corona, maar ook op het gebied van digitalisering, verduurzaming en het aanboren van nieuw talent.

  2. Een zogenoemde ‘MKB-Deal’ is een bestuurlijke afspraak tussen de provincie, ten minste drie gemeenten en een ondernemersvereniging. Gedeputeerde Willy de Zoete: “Het regionale mkb is de ruggengraat voor onze maatschappij en economie. Met de MKB-Deals willen wij als provincie werken aan een robuust en toekomstbestendig ondernemersklimaat voor het mkb.”

  3. Het proces van de deals bestaat uit vier fasen: ontwikkeling, besluitvorming, subsidietoekenning en uitvoering. Inmiddels zijn er in totaal zes deals gesloten en is de subsidie van 1 miljoen euro verdeeld en toegekend.

  4. De deal waar Waddinxveen bij is betrokken is de zogenoemde MKB-Deal Ondernemend Midden-Holland. Het is gericht op concrete activiteiten voor de maakindustrie, logistiek en transport; een samenwerking van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas en ondernemersverenigingen OPBR, FOZ, Gouda Onderneemt!, OK Krimpenerwaard en OPW.

  5. De komende maanden gaan de zes deals en bijbehorende initiatieven van start, met een looptijd variërend van 1 tot 3 jaar.


Meer berichten