WadCultureel in 2021 werd coronaproof gehouden, met overal zeepdispencers. (foto: archief HvH)
WadCultureel in 2021 werd coronaproof gehouden, met overal zeepdispencers. (foto: archief HvH)

Tweede lustrum WadCultureel

Cultuur 355 keer gelezen

Waddinxveen -  De Stichting WadCultureel heeft onlangs in Cultuurhuys De Kroon haar plannen voor 2022 gepresenteerd. Op hoofdlijnen is het driedaagse evenement begin september niet veranderd, maar nieuwe elementen zijn er wel. 

WadCultureel vindt dit jaar voor de tiende keer plaats en de organisatie is er veel aan gelegen om op dit tweede lustrum groots uit te pakken. Samenwerking met onder andere de Waddinxveense Kunst Kring en Muziek in Waddinxveen zijn geïntensiveerd waarbij vaste partners zoals De Kroon, Stichting Vonk en bibliotheek de Groene Venen ook hun bijdrage leveren. “Daarnaast zijn er aanvragen gedaan bij diverse cultuurfondsen en als deze gehonoreerd worden, zal het een spetterend feest worden met bijzondere optredens”, belooft het bestuur in een persbericht.
De samenwerking met WKK heeft een nieuw onderdeel opgeleverd: ‘Burgemeester op het Doek’ geïnspireerd door het tv-programma ‘Sterren op het Doek’.
Nieuwenhuis heeft zijn medewerking toegezegd en zal op zaterdag 10 september in De Kroon poseren. Sparren met Muziek in Waddinxveen heeft geleid tot een openingsconcert in de Brugkerk op vrijdagavond 9 september. De organisatie komt later met meer uit het culturele vat.