Is dit een foto of toch niet?
Is dit een foto of toch niet? Foto: Marlene van der Velde

Lezing kunstkring gaat over werkelijkheid en bedrog

Cultuur

Waddinxveen - De Waddinxveense Kunst Kring gaat weer van start met een lezingencyclus. Op woensdag 13 oktober wordt de aftrap genomen door Patricia Huisman met de lezing: ‘Trompe-l’oeil, werkelijkheid of bedrog?’ 

Al sinds de oudheid probeert men in de schilderkunst de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen. De trompe-l’oeil (bedrieg het oog) gaat nog een stapje verder: het lijkt echt de werkelijkheid te zijn. Om de werkelijkheid zó goed te imiteren, dat de beschouwer ermee op het verkeerde been kan worden gezet, is nog altijd een uitdaging voor kunstenaars. Zo is ‘Het Puttertje’ van Carel Fabritius eigenlijk ook een bedriegertje. 

Naast deze lezing zijn ook andere lezingen gepland op de woensdagen: 17 november, 15 december, 19 januari, 23 februari en 20 april. De lezingen worden gegeven door inmiddels bij de WKK bekende kunsthistorici. 

Alle lezingen vinden plaats in de grote kerkzaal van de Immanuëlkerk aan de Prinses Beatrixlaan, 19.30 - 21.30 uur. De lezingen zijn voor de leden en donateurs van de Waddinxveense Kunst Kring gratis te bezoeken. Overige belangstellenden betalen tien euro per lezing.

Meer informatie is te vinden via www.waddinxveensekunstkring.nl.