Wad Cultureel in 2020, met overal zeepdispencers. (archiefbeeld)
Wad Cultureel in 2020, met overal zeepdispencers. (archiefbeeld)

WadCultureel toch aan regels gebonden

Cultuur

Waddinxveen - Een optreden van musicalster en plaatsgenoot Tommie Christiaan, een kunst- en cultuurmarkt, plantenbiebs, Waddsportief, een damtoernooi voor scholieren, de wedstrijd Waddinxveen Bakt en een Poëtische Kunstroute Wandeling met dorpsdichter Piet Hardendood; een greep uit de activiteiten die komend weekend zijn te beleven op WadCultureel op en rondom het Gouweplein. Maar wel met strenge spelregels. 

Het festival is volgens voorzitter Hugo van Berkesteijn completer dan ooit. “Maar ook met maatregelen die strenger zijn dan een jaar geleden.”

Net als vorig jaar heeft de aanloop vanwege corona veel onzekerheden gekend. Van Berkesteijn: “Eind juni zagen we een WadCultureel gloren dat zonder de anderhalvemeterregel zou kunnen worden gehouden. Half juli was die hoop verdwenen en nu gaan we WadCultureel 2021 beleven met maatregelen die strenger zijn dan een jaar geleden.”

Nu moet rekening worden gehouden met twee forse aanpassingen. Het podium op het Gouweplein verhuist naar Tussenzicht. Daarnaast komen voor dit podium en het podium op de Houtstraat 100 stoelen te staan. Het publiek wordt geacht daarop plaats te nemen. 

De organisatie streeft naar het scheiden van bezoekersstromen voor de markt, inclusief verplichte looproute en het bezoek aan de podia.

Bij de podia kan men rustig op 1,5 meter afstand van elkaar van de optredens genieten. Deze opzet is in overleg met de gemeente tot stand gekomen. “WadCultureel 2021 kan dus niet in alle vrijheid beleefd worden, maar gaat wel door. En dat is het belangrijkst.”

Voor alle details, zie wadcultureel.nl.