Afbeelding

Scholen ontvangen komende vier jaar weer geld voor cultuureducatie

Cultuur

Waddinxveen/regio - Scholen in Waddinxveen, Gouda, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard ontvangen van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de komende vier jaren wederom een financiële bijdrage voor ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’.

Cultuureducatie met Kwaliteit heeft als doelstelling om kinderen te laten profiteren van goed cultuuronderwijs waarin ze plezier hebben en belangrijke vaardigheden leren. Dit is volgens het fonds belangrijk omdat kinderen zich dankzij goed cultuuronderwijs ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw. 

Om dit te bereiken bevordert Cultuureducatie met Kwaliteit de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen, ondersteunt het de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten en draagt het bij aan het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en 21e-eeuwse vaardigheden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het organiseren van inspiratiedagen en trainingen voor het onderwijs en culturele organisaties en kunstenaars.

Voor de komende jaren 2021-2024 ontvangt de regio Midden-Holland in totaal een subsidiebedrag van 185.468,- euro per jaar. Gemeenten bouwen hiermee voort op de eerdere deelname aan het subsidieprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit. 

Dit programma is gestart in 2013. Om aanspraak te kunnen maken op deze gelden dragen de gemeenten eenzelfde bedrag bij aan cofinanciering.